Tabiplere kayyum

Güncelleme Tarihi:

Tabiplere kayyum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2023 07:00

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin görevden alınması talebiyle açılan davada karar çıktı. Mahkeme, mevcut başkan ve üyelerini görevden aldı. Bir ay içinde yeni seçimleri tamamlamak üzere büyük kongre üyeleri arasından 5 kişilik heyet görevlendirildi.

Haberin Devamı

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın katıldığı bir televizyon programında TSK’ya yönelik ifadeleri nedeniyle hakkında terör propagandası yapma suçundan dava açmıştı. Savcılık, ayrıca Fincancı ve TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmaları talebiyle bir davaname hazırlayarak, Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne göndermişti. TTB Merkez Konsey Üyelerinin görevden alınmasına ilişkin karar duruşması dün görüldü. Duruşmada Fincancı’nın yanı sıra avukatları hazır bulundu. Fincancı mahkemede yaptığı savunmada “Davanamede yalnızca şahsımca gerçekleştirilen bir eylemden dolayı tüm merkez konsey üyeleri hakkında görevden almaya yönelik açılan bu dava kabul edilebilir değildir. Davanın reddine karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

GÖREVLERİNE SON VERİLDİ

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, TTB Merkez Konseyi Başkan ve üyelerinin görevlerine son verilmesine karar verdi. Kararda, “Davanın, davalı TTB Merkez Konseyi Başkanlığı yönünden kabulü ile mevcut merkez konsey başkan ve üyelerinin görevlerine son verilmesine, yerlerine Türk Tabipleri Birliği Kanunu ek 2. Maddede düzenlenen şekilde bir ay içinde yeni seçimleri tamamlamak üzere büyük kongre üyeleri arasında 5 kişilik heyetin görevlendirilmesine, 5 kişilik heyetin mahkemece takdiren büyük kongre üyelerinden Bahadır Öztürk, Mustafa Sezai Demirel, Muhammed Çağatay Engin, Ömer Faysal Çadır, Fazıl Necdet Ardıç olarak belirlenmesine...” ifadelerine yer verildi. Mahkeme davanın Fincancı yönünden pasif husumet yokluğu nedeniyle usulden reddine de karar verdi.

TTB’DEN KARARA TEPKİ

TTB’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla karara tepki gösterildi. Açıklamada, “Türk Tabipleri Birliği için dünden bugüne değişen hiçbir şey yoktur. Merkez Konseyi karar temyizde kesinleşene kadar görevinin başındadır. Eşitlik yoksa, özgürlük yoksa, demokrasi yoksa, adalet yoksa, sağlık yoksa; mücadele haktır. Mücadele, Türk Tabipleri Birliği’nin adıdır” denildi.

BAKMADAN GEÇME!