"Tabancayı verin, öldüreceğim"

Güncelleme Tarihi:

Tabancayı verin, öldüreceğim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 13:52

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde faaliyet gösteren Deva Holding A.Ş. İlaç Aktif Maddeleri Çerkezköy Üretim Tesisleri bahçesi içine gömülmüş içinde kimyasal atık olduğu sanılan 50 varil bulundu. Çevre ve Orman Bakanlığı ekipleri ile TÜBİKAT görevlileri incelemelerde bulunmak üzere sevk edildi.

Haberin Devamı

GAZETECİLERE BÖYLE SALDIRDILAR..TIKLAYIN...

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile dün gece fabrikaya baskın yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tekirdağ Sivil Savunma, Sağlık ve Çevre Müdürlüğü ekipleri bahçe içinde kepçelerle arama yaptı. Özel kıyafetlerle yapılan çalışmalarda toprağa gömülmüş 50 varil bulundu. Variller daha fabrika içinde bulunan depoya konuldu. Olayı duyarak fabrikaya gelen gazeteciler çalışanların saldırısına uğradı. Fabrikanın bir üst düzey yöneticisi i güvenlik görevlilerine gazeteciler için “Tabancamı verin, öldüreceğim’ dedi. Araya giren polis ekipleri çıkan gerginliği büyümeden yatıştırdı.

Fabrika alanı karantina altına alınırken, Çevre ve Orman Bakanlığı ve TÜBİTAK ekipleri varillerdeki kimyasal atıkları incelemek üzere bölgeye gönderileceği belirtildi. Fabrika yetkilileri açıklama yapmak istemedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!