Tabanca fuhuş çetesinin çıktı

Güncelleme Tarihi:

Tabanca fuhuş çetesinin çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2007 12:47

SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın geçen yıl makam odasının camından girip tavana isabet eden mermilerin çıktığı tabancanın, yapılan kriminal inceleme sonucu geçen ay düzenlenen ‘Karabulut’ adlı fuhuş operasyonunda ele geçirildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Operasyonda A.B’nin evinde yapılan aramada bulunan tabancayı yine aynı operasyonda tutuklanan 24 yaşındaki V.B.’nin kullandığı tespit edildi. Hakkında korku, panik yaratacak şekilde silahla ateş etmek suçundan dava açılan V.B savcılık ifadesinde, belediye başkanı ile bir husumetinin olmadığını belirterek, “O bölgede alkol alırken rastgele ateş ettim. Daha sonra bu mermilerin belediye başkanının odasının camına isabet ettiğini öğrendim” diye konuştu.

Geçen yılın Haziran ayında meydana gelen olayda, saat 02.30 sıralarında AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın makam odası dışardan tabancayla tarandı. Olay yerine gelen ekipler yaptıkları inceleme sonucunda camdan giren 9 mm çapında 2 merminin tavana vurarak deforme olduğu tespit etti. Ancak emniyet güçleri yaptıkları soruşturma kapsamında şüpheliyi tespit edemedi. Aradan bir yıl geçtikten sonra düzenlenen bir fuhuş operasyonunda tabanca tesadüfen ele geçirildi. Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Doğu Bloku ülkelerinden getirilen kadınlara zorla fuhuş yaptıran çeteye yönelik geçen ay ‘Karabulut’ adlı operasyon düzenledi. Bu operasyon kapsamında şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda A.B.’nin evinde Browning marka tabanca bulundu. Samsun Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nde yapılan inceleme sonucunda silahın, belediye başkanının makam odasının kurşunlanmasında kullanıldığı ortaya çıktı. Geçen hafta çıkan rapor doğrultusunda cumhuriyet savcısı tutuklu A.B.’nin ifadesine başvurdu. A.B. evinde bulunan tabancanın akrabası olan ve aynı operasyonda tutuklanan V.B.’ya ait olduğunu söyledi. V.B. ise ifadesinde, “Belediye binasının yanında alkol alıyorduk. Birden silahla ateş etmek aklıma geldi ve rastgele 2 kez ateş ettim. Daha sonra bu mermilerin başkanın odasına isabet ettiğini öğrendim. Benim başkanla veya belediyede çalışan hiç kimseyle bir husumetim yoktur. Mermiler tesadüfen belediyeye isabet etmiştir” dedi. Bunun üzerine V.B. hakkında Samsun 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne korku, panik yaratacak şekilde silahla ateş etmek suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasının önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!