Suyumuz kaliteli

Güncelleme Tarihi:

Suyumuz kaliteli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Haftada üç gün analizi yapılan Antalya'nın suyunun temiz olduğu açıklanırken, arıtıcı filtre kullanımının gereksiz olduğu bildirildi.

ANTALYA Su İşletmeleri (ANTSU) tarafından dağıtımı gerçekleştirilen şehir suyunun temiz ve kaliteli olduğu bildirildi. ANTSU Laboratuvar Şefi Nedir Çelik, Büyükşehir Belediyesi ve DSİ Laboratuvar sorumluları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, şehir suyunun yapılan ölçüm ve analizleri hakkında bilgi verdi.

4 SAATTE BİR KONTROL

Nedir Çelik, suyun haftada üç gün 4 saatte bir ANTSU, DSİ, Büyükşehir Belediyesi ve Hıfzıssıhha tarafından analiz edildiğini bildirdi. Yapılan bu analizlerin dışında 81 mahalleden 15 günde bir numune alınarak kontrol edildiğini anlatan Çelik, ‘‘Kaynaktan alınan su bir süre havuzlarda bekletildikten sonra klorlanarak şebekeye veriliyor’’ dedi.

ŞİKAYET YARARLI

Şehir şebekesine verilen su hakkında fazla şikayet gelmesinden yana olduklarını vurgulayan ANTSU Laboratuvar Şefi, ‘‘Çok şikayet gelmesi bizim kontrol mekanizmamızın güçlü olması demektir’’ dedi. Antalya'daki suyun 30 derece sertliği olduğunu bildiren Çelik, şunları söyledi: ‘‘Suyun sertliği normal. Bu sertlikteki su, gelişme çağındaki çocuklar için yararlı.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!