Süveyda ne demek? Süveyda'nın anlamı nedir? İşte Süveyda isminin anlamıyla ilgili bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Süveyda ne demek Süveydanın anlamı nedir İşte Süveyda isminin anlamıyla ilgili bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2023 17:04

Süveyda ne demek? sorusu televizyon izleyenleri tarafından merak konusu oldu. Türkiye'de ender kullanılan isimlerden olan Süveyda isminin anlamı bir dizi projesiyle yeniden gündeme geldi. Daha çok tasavvufçular arasında bilinen Süveyda ismine divan şiirlerinde sıkça rastlanmaktadır. Süveyda kalbin 5 mertebesinden biridir. Peki, Süveyda nedir, anlamı ne demek? İşte Süveyda isminin anlamıyla ilgili bilgiler...

Haberin Devamı

Kırmızı Oda dizisindeki Süveyda karakteri hem hikayesiyle hem de isminin farklılığıyla izleyicilerin dikkatini çekti. Anlamı merak konusu olan Süveyda isminin anlamı diziye de konu oldu. 

Tasavvufta kalp mertebeleri bulunmaktadır. Bu mertebelere ulaşmak için bazı aşamaları geçmek gerekmektedir. Bu aşamalardan biri de Süveyda’dır. Kalpte oluşan günahlar siyah noktalara benzetilir ve bu siyah noktalara ait bilinmezlik makamına Süveyda anlamı verilmektedir.

Kalbin ortasında var kabul edilen siyah nokta, tohum ortasındaki tanecik ve kalpteki gizli günah olmak üzerek 3 farklı anlamda kullanılmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!