Suudi'lerden içkili davet

Güncelleme Tarihi:

Suudilerden içkili davet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2006 00:00

Ankara'ya yeni atanan Arap ülkeleri elçileri için yemek veren Suudi Arabistan Büyükelçisi Muhammed El Hüseyni, isteyene alkollü içki servisi yaptırdı.

SUUDİ Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed El Hüseyni, düzenlediği bir yemekte Arap ülkelerinin kurallarını yıktı. El Hüseyni'nin, Arap ülkeleri Yemen, Katar, Cezayir ve Filistin’in Ankara’ya yeni atanan büyükelçileri onuruna verdiği "Hoşgeldin" yemeğinde dileyene alkollü içki servisi yapıldı ve kadınlarla erkekler birarada oturdu.

İslami kurallarla yönetilen Suudi Arabistan Krallığı'nın Ankara Büyükelçisi, geçen yılın Eylül ayında atandığı yeni görevinde önemli reformlar yaptı. Davetlerinde başı açık eşi İman Atallah ile birlikte konuklarını ağırlayan El Hüseyni, geçen hafta Ankara'daki bir restoranda verdiği yemekte de alkollü içki servisi yaptırdı.
/images/100/0x0/55eac3b5f018fbb8f8953a4a

Yemeğe onurlarına davet gönderilen Arap ülkeleri dışında Umman, Lübnan, Irak, Suriye, Ürdün, Sudan, Fas, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır büyükelçileri ve eşleri de katıldı. Yemekte üst düzey Türk diplomatları da yer aldı.

Davette göze çarpan ilginç fotoğraflardan birini, kadın- erkek davetlilerin masaları birlikte paylaşmaları oluşturdu. Diğer bir özellik de, konukların yemek ve içki mönüsünü diledikleri biçimde seçmeleri konusunda öne çıktı.

DEĞİŞİM SİNYALİ

Ankara’nın diplomatik kulislerinde, Suudi Arabistan temsilciliğinin verdiği kimi resepsiyonlar ve Büyükelçi Muhammed El Hüseyni ile eşinin konuklarına yaklaşımları, "Arap dünyasında devrim niteliğinde değişimlerin sinyali" olarak değerlendirildi ve takdir topladı.

Sezer’e birlikte çıkmışlardı

Suudi Arabistan Krallığı'nın Ankara Büyükelçisi Muhammed El Hüseyni, göreve 2005 yılının eylül ayında başlamıştı. Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e güven mektubunu sunan El Hüseyni'ye, sekreteryası ve eşi İman Atallah da eşlik etmişti. Büyükelçinin eşi İman Atallah'ın başının açık olması dikkat çekmişti.
/images/100/0x0/55eac3b5f018fbb8f8953a4c


İran elçisinin kızı da sımsıkı kapanmıyor

İran İslam devriminin yıldönümü nedeniyle 13 Şubat'ta Hilton Oteli’nde düzenlenen resepsiyonda da alışılmışın dışında görüntüler vardı. İran'ın top sakallı Ankara Büyükelçisi Firuz Devletabadi'nin kızı Atena'nın da türbanla sıkı sıkıya kapanmak yerine saçlarının bir kısmını örten başörtüsü takması dikkat çekti. Büyükelçi Devletabadi, gelen kadın konuklarla tokalaşmadı ama resepsiyonda başları örtülü ve açık kadınlar gece boyunca yanyanaydı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!