Sütçü Ramiz Gül'ü bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Sütçü Ramiz Gülü bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 15:58

"Elveda Rumeli" dizisinin ünlü karakteri Sütçü Ramiz, Cumhurbaşkanı Gül’den çok özel bir istekte bulunacak.

Haberin Devamı

1900'lerde, Osmanlı'nın yönetiminde olan Makedonya'da geçen; fakir bir baba ile kızlarının hikayesini anlatan, "Elveda Rumeli" dizisinin ünlü karakteri Sütçü Ramiz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den Abdülhamit’le görüşmesini ve damadı Mustafa Namık’a iyi davranılmasını isteyecek.
Dizide Sütçü Ramiz karakterini canlandıran tiyatrocu Erdal Özyağcılar, Makedonya’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bugün dizi setini ziyaret edecek olması nedeniyle tüm ekibin çok heyecanlı olduğunu belirten Özyağcılar şunları söyledi:

DOĞRU İŞ YAPTIĞIMIZIN KANITI

“Sayın Cumhurbaşkanımızın setimizi ziyaret etmesi Elveda Rumeli ekibi için çok büyük bir mutluluk. Sevilen dizimize değer vermesi, önem vermesi, emek veren arkadaşlarımızı gelip ziyaret etmesi bizim bütün yorgunluğumuzu alıyor. Doğru bir iş yaptığımızın kanıtı oluyor. Bizim için çok büyük bir mutluluk. Bütün elveda Rumeli çalışanları adına konuşuyorum.

HÜRRİYET’İN HABERİNİ İMZALATACAĞIM

Hürriyet’te geçen hafta yayınlanan “Gül, Sütçü Ramiz’i görmeye gidiyor” başlıklı haberi çantamda taşıyorum. (Haberi çantasından çıkartarak) Yarın hatıra olarak kalması için Cumhurbaşkanımızdan bu haberin üzerini imzalamasını rica edeceğim. Bir Elveda Rumeli anısı olarak.

GÜL’Ü HEYECANLA BEKLİYORLAR

Makedonlar Türkiye’yi çok seviyor. Bizi büyük bir destekçi olarak görüyorlar. Sayın cumhurbaşkanımızın ziyaret etmesi onlar için çok büyük ve önemli bir şey.  Heyecanla bekliyorlar. Oradaki halk yakından takip ediyor dizideki gelişmeleri. Üsküp, Manastır pek çok yerde pazartesi akşamları hayat duruyor, herkes diziye kilitleniyor. Farklı yerlerden Türkler setimize ziyarete geliyorlar.

ABDÜLHAMİT ARKADAŞINDIR

Özyağcılar, “Sayın Gül’e rol vermeyi düşünür müsünüz?” sorusuna da şu yanıtı verdi:
“Sayın Cumhurbaşkanına ‘Vay Abdullah nasılsın? Hoş geldin diyemeyiz ki. Ama belki diyebilirim ki devlet erkanından olduğunu düşündüğümüzde Abdülhamit’e söylersen hani arkadaşındır. Bizim Mustafa Namık’a kötü bir şey yapmasın.”

GÜL SEMPATİK, İYİ NİYETLİ

Sayın Cumhurbaşkanı sempatik, iyi niyetli görünüyor. Ancak insani özelliği ile siyasi özelliğini ayrı ayrı değerlendirmek gerekir. Mesela rahmetli Turgut Özal, insani açıdan bizlere, sanatçılara çok yakındı. Her zaman bizi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna davet ederdi. Bu durum sanatçı ile devleti arasında bağı güçlendiriyor. Ama rahmetli Özal’ın siyasi konularda beğenmediğim, karşı olduğum Türkiye açısından uygun olmadığı düşündüğüm tavırları olmuştur ama insani yakınlığı, sanatçılarla ilişkisi samimidir.
Ümit ÇETİN/MANASTIR

Fotoğrafaltı

Haberin Devamı

Çantasından çıkarttı Özyağcılar, geçen hafta Hürriyet’te yayınlanan haberi yazan muhabirimiz Ümit Çetin’le birlikte poz vererek, çantasında taşıdığı haberi çok beğendiğini, Gül’e imzalattıktan sonra hatıra olarak saklayacağını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!