‘Süt’ geyiği

Güncelleme Tarihi:

‘Süt’ geyiği
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2002 01:48

Devletin zirvesi, ilköğretim çağı çocukların bedensel ve zihinsel gelişimini sağlamak, dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlatılan ‘Her gün 1 milyon çocuğa süt kampanyası’nın tanıtırken, ilginç benzetmelerde bulundu.

Çocuklara süt içmenin gerekliliği, diğer devletlerle makarna yiyerek değil, süt içilerek yarışılacağı vurgulanarak anlatıldı. Devlet Bakanı Hasan Gemici'nin önderliğinde başlatılan ve bu yılki maliyeti 14.7 trilyon olan kampanyanın tanıtımına 4 bakan katıldı.

BÜYÜKLERE DE SÜT İÇİRİN

Milli Eğitim Bakanı Metin Bostacıoğlu, çocukların sigara, trafik gibi konularda büyükleri aydınlatıcı rol oynadığını belirtti. Çocuklardan büyüklerin de süt içmelerini sağlamaları için yardım isteyerek, ‘‘Büyüklere de süt içirin’’ dedi.

SON DAMLASINA KADAR İÇİN

Devlet Bakanı Hasan Gemici de, halen 4 ilde her gün 1 milyon çocuğun süt içmesini sağladıkları kampanyayı, ‘‘Türkiye'nin geleceğine yatırım’’ diye tanımladı. Projenin maliyetini anlatan Gemici, gerçek fiyatı 280-300 bin lira olan bir paket süt için 180 bin lira ödediklerine dikkat çekti. Gemici çocuklara, ‘‘Devletin kıt olanaklarıyla sunduğu bu imkandan yararlanın. Kutudaki sütün son damlasına kadar için’’ diye seslendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!