Susturdular eşkıyalık

Güncelleme Tarihi:

Susturdular eşkıyalık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2013 00:00

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, içkide yasak getiren düzenlemenin görüşüldüğü önceki gece milletvekillerinin dışarıyla haberleşmelerinin jammerlarla (frekans kesici cihaz) engellendiğini ileri sürerek, “AKP Meclis’te eşkıyalık yaptı” dedi.

Haberin Devamı

Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, sabaha kadar süren görüşmede AK Partililer’in tavrına tepki göstererek, şunları söyledi:

İLGİLENDİRMEZ

“Görüşmeler AKP’nin saldırgan bir anlayışla yaklaşımı sonucu oldukça gergin geçti. Fikir özgürlüğüne saygı duymayan bir AKP grubu vardı. Jammerlar çalıştırılarak milletvekillerinin haberleşme özgürlüğü engellendi. Bunu fark etmem üzerine başkanvekiline (Sadık Yakut) söyledim. İhtiyacını duyduğum konuda bilgi alamadığımı ifade ettim. Başkanvekili bunun kendisini ilgilendirmediğini söyledi. Bu şekilde antidemokratik yaklaşım gösteren başkanvekilinin yönettiği oturum, demokrasiye, içtüzüğe, Meclis’in teamüllerine aykırıdır. AKP Meclis Grubu, konuşan milletvekiline saldırıda bulunarak, kürsüye yönelerek kürsüyü kuşatma anlayışıyla davranmak suretiyle eşkıyalık yapmıştır.

2. ABDÜLHAMİD İYİYDİ

Haberin Devamı

AKP’nin hareket noktası, bireyin hak ve özgürlüklerine müdahale etmektir. Kendi benimsemediği yaşam biçimini Türkiye’de ortadan kaldırmaktır. Sayın Başbakan İslam’ın herkese yasak emriyle, demokrasilerde yetişkin bireyin sağlığa zararlı da olsa seçme özgürlüğü arasında uzun süre sarkaç hareketi gibi gitti geldi, tavrını açıkça ortaya koyamadı. Onun gönlü, tamamen yasaklamaktan yana. İlk adımı attılar. Var olan işletmelerin ruhsatlarının zaman içinde tasfiye edilmesi anlayışı düzenlemenin içine serpiştirilmiştir. Asıl sorun buradadır. 2’nci Abdülhamid dahi bu konuda AKP hükümetinden çok daha özgürlükçü anlayışa sahiptir. Örnek veriyorum, bugün 100 metre yasağı vardır. 2’nci Abdülhamid zamanında bu 100 arşındı. Metreye vurursak 67 metreydi. 2’nci Abdülhamid bu sınırı camiler için getirmişti. İstiklal Caddesi’ndeki St. Antuan Kilisesi için getirmemişti.” ANKARA

Telefon kesintisi GSM bakımından

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, içki yasağının görüşüldüğü Genel Kurul’da cep telefonlarındaki kesintinin jammerdan değil GSM şirketinin bakım çalışmasından kaynaklandığını söyledi. Çiçek, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin tepkisi üzerine yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Turkcell, Meclis’in çalıştığını bilmediği için uzaktan bakım yapıyormuş. Burada jammerla kesme durumu söz konusu değil. Ne benim ne de birleşimi yöneten sayın Sadık Yakut’un böyle bir talimatı yok. Dolayısıyla Meclis’ten kaynaklanan bir durum değil. Firma ikaz edilmesi üzerine derhal bakımı durdurmuş, haberleşme devreye girmiş. Kesintinin Meclis’le alakası yok. Yanlış anlamaya meydan vermemek bakımından bunu ifade ediyorum.” GSM üzerinden görüşmelerin önlenmesini sağlayan sinyal karıştırıcı (jammer) cihazlar, TBMM Genel Kurulu’na 2007’de yerleştirildi. İlk günlerde Genel Kurul’un çalıştığı tüm saatlerde devrede olan cihazlar, daha sonra oluşan rahatsızlık üzerine susturuldu. Cihazlar şu anda sadece TBMM Başkanı veya oturumu yöneten Meclis Başkanvekili’nin talimatıyla çalıştırılıyor.      ANKARA

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!