Süryaniler büyük ayin için Adıyaman’da

Güncelleme Tarihi:

Süryaniler büyük ayin için Adıyaman’da
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2007 16:12

Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Süryaniler, bu yıl 9’uncusu düzenlenecek ‘büyük ayin’ için Adıyaman'a geldi.

Haberin Devamı

Adıyaman Mor Petrus- Mor Pavlus Kilisesi Metropoliti Melki Ürek, “Her yıl geleneksel olarak kutladığımız kilisenin kuruluş yıldönümünü, bu pazar ayini ile Türkiye’nin çeşitli illerinde ve yurt dışında yaşayan Adıyamanlı Süryani kardeşlerimizin katılımıyla kutlayacağız. Yıllardır buralardan çeşitli nedenlerden giden, ancak kilisenin kuruluş yıldönümünde burada bir araya gelerek yaşadıkları yerleri ve eski dostlarını da görme fırsatı bulan cemaatimiz ayinde barış, huzur, sevgi ve kardeşlik için dua edecek” dedi.

2000 yıl önce yaşayan Hz. İsa’nın Mor Petrus ve Mor Pavlus adlı iki havarisinin adıyla anılan Adıyaman'daki kilisede yarın büyük ayin yapılacak. Ayin için Türkiye’nin dört bir yanı ile dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Süryaniler kente gelerek, özlem giderdi. Geleneksel ayini, İstanbul, İzmir ve Ankara bölgesi ruhani reisi ve patrik vekili metropolit Filüksinos Yusuf Çetin ile Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya, Hatay, Mersin ve Elazığ bölgesinden sorumlu Adıyaman Mor Petrus- Mor Pavlus Kilisesi Metropoliti Melki Ürek yönetecek.

Haberin Devamı

Patrik vekili metropolit filüksinos Yusuf Çetin, geçmişte çeşitli nedenlerle başka yerlere giden aslen Adıyamanlı cemaat üyelerinin doğup büyüdüğü Adıyaman’a olan özlemlerini gidermek üzere her yıl buluştuklarını belirterek şöyle konuştu:

“Burada dünyanın dört bir yanından gelen akraba ve dostlarla görüşülüp, Adıyaman hasreti gideriliyor. Bu bölgenin tanıtılması ve daha fazla turist çekmesi için yurt içinde ve yurt dışında bulunan Süryani cemaati olarak büyük bir çaba harcıyoruz. Özel olarak Adıyaman’ın genel olarak da ülkemizin kalkınması, huzuru ve barışı için her zaman dua ediyoruz.”

Barışın her zaman önemli olduğunu söyleyen Adıyaman Mor Petrus- Mor Pavlus Kilisesi Metropoliti Melki Ürek ise şunları söyledi:

“Her yıl geleneksel olarak kutladığımız kilisenin kuruluş yıldönümünü bu pazar ayini ile Türkiye’nin çeşitli illerinde ve yurt dışında yaşayan Adıyamanlı Süryani kardeşlerimizin katılımıyla kutlayacağız. Yıllardır buralardan çeşitli nedenlerden giden ancak kilisenin kuruluş yıldönümünde burada bir araya gelerek yaşadıkları yerleri ve eski dostlarını da görme fırsatı bulan cemaatimiz ayinde barış, huzur, sevgi ve kardeşlik için hep birlikte dua edecekler. Pazar günü düzenleyeceğimiz ayine bütün Adıyamanlı dostlarımızı bekliyoruz. Bizler burada barış içinde hep birlikte yaşamakta olan insanlarız ve bir bütün gibiyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!