Suruç'ta PKK operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Suruçta PKK operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2011 13:58

ŞANLIURFA’nın Suruç İlçesi’nde, PKK terör örgütü propagandası yapıp güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteylleri ile saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 kişiden 2’si tutuklandı.

Suruç’ta geçen 16 Mayıs’ta, Şırnak’ta çıkan çatışmada 12 teröristin öldürülmesi protesto edildi. Esnafın kepenk açmadığı ilçede, BDP’lilerin de katıldığı basın açıklamasının ardından, bir grup PKK yandaşı polise taş ve molotof ile saldırdı. Gerginliğin ardından polis, korsan gösteriyi organize eden ve katılanlarla ilgili soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında gösteriye katıldığı ileri sürülen Halil Aktaş, İsmet Beyhan, Salih Ç., Arif L. ve Ferhat Ş. gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan 5 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından ’terör örgütü propagandası yapmak’, ’suç ve suçluyu övmek’ ve ’kamu malına zarar vermek’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Halil Aktaş ve İsmet Beyhan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 3 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!