Suruç iddianamesi: 104'er kez müebbet

Güncelleme Tarihi:

Suruç iddianamesi: 104er kez müebbet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 23:39

ŞANLIURFA Cumhuriyet Başsavcılığı’nca terör örgütü DEAŞ tarafından Suruç’ta 1,5 yıl önce düzenlenen 34 kişinin hayatını kaybettiği, 70 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Haberin Devamı

5. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan 213 sayfalık iddianamede, biri başka suçtan tutuklu 3 şüpheli hakkında, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma, tasarlayarak ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme’ suçlarından 34'er kez, ‘Tasarlayarak ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürmeye teşebbüs etme’ suçlarından da 70'er defa olmak üzere TCK'nın ilgili maddeleri gereğince toplam 104'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi.

İddianamede Suruç'taki canlı bomba saldırısını yapan Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün saldırının gerçekleştirildiği kültür merkezine gidişine ait MOBESE kameralarına yansıyan görüntü ve fotoğrafları da dosyada delil olarak sunuldu.  

İddianamede, Suruç'taki canlı bombalı saldırısının faillerinin canlı bomba Şeyh Abddurrahman Alagöz, Ankara Tren Garı canlı bomba saldırısının şüphelisi ve Gaziantep'te üzerindeki bombayı patlatarak ölen terör örgütü üyesi Yunus Durmaz, Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bombalı saldırıda ölen Halil İbrahim  Durgun, Ankara Tren Garı saldırısı şüphelisi ve tutuklu Yakub Şahin, örgütün Türkiye-Suriye sınır sorumlusu Deniz Büyükçelebi ve örgütün Suriye'deki emiri İlhami Mali olduğu değerlendirdi.  

BAKMADAN GEÇME!