Suriyelilerden El Cezire protestosu

Güncelleme Tarihi:

Suriyelilerden El Cezire protestosu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2011 13:09

Suriye’de yaklaşık 300 kişinin El Cezire televizyonunun Şam’daki bürosunun önünde başlattığı oturma eylemi kaldığı yerden devam ediyor. İki hafta önce başlayan eyleme, göstericilerin 54 No’lu Kanun Hükmünde Kararname gereği bir lisans alması gerektiği için birkaç günlüğüne ara verilmişti.

Haberin Devamı

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre yaşları 3 ile 70 arasında değişen göstericiler, medyanın kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini ve El Cezire’nin gerçekleri çarpıttığını ifade eden pankartlar taşıdı. Göstericiler El Cezire’nin Suriye vatandaşlarından özür dilemesini, aksi takdirde kanalın Şam’daki bürosunun kapatılmasını talep etti.

 

Basın-yayın öğrencisi Kinda Kajo oturma eylemini El Cezire’nin taraflı haberlerine karşı çıkmak için organize ettiklerini ve Suriye halkının bilinmeyen kişiler tarafından imajlarının karalanmasına izin vermeyeceğini söyledi. Suriye basınının daha dürüst ve şeffaf yayınlar yaptığının kanıtlandığını belirten Kajo, oturma eyleminin El Cezire “özür dileyene ya da gidene kadar” devam edeceğini ifade etti.

 

Haberin Devamı

Bir başka öğrenci Firas Haydar ise El Cezire’nin yalanlarını yüzüne vurmak için gösteri yaptıklarının altını çizerek, kanalın gerçeklere dayalı tarafsız bir yayın yapmasını ve sloganı olan “fikir ve diğer fikir”e uygun hareket etmesini istedi.

 

İsveç’te yaşayan Suriyeli Numan Murad ise El Cezire’nin bütün güvenilirliğini ve profesyonel bütünlüğünü yitirdiğini savunarak kanalın Suriye’yi terk etmesi gerektiğini söyledi.

 

OLAYLARI EL CEZİRE KIŞKIRTIYOR

Göstericiler, El Cezire kanalını Suriye’nin içişlerine karışmakla ve ülkede şiddet olaylarını kışkırtmakla suçladı.

 

Şuaid Ebu Çam da kendisinin ve karısının 15 gündür El Cezire’nin oturma eylemi yaptığını ancak kanalın bu konuda tek bir haber yapmadığını belirterek kanal çalışanlarını istifaya çağırdı.

 

Bir başka gösterici Yazan el Cibai de, “El Cezire fitnenin mutfağı, komplonun fabrikasıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!