Suriyeli muhaliflerden Esad'a kimyasal silah suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli muhaliflerden Esada kimyasal silah suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 09:52

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye konusunu da ele aldıkları uzun bir telefon görüşmesi gerçekleştirdikleri gün, Esad rejiminin Suriyeli muhaliflere yönelik yine iki ayrı kimyasal silah saldırısı düzenlediği iddia edildi. Washington’daki Suriye Destek Grubu, saldırılardan etkilenenlerin fotoğraflarını yayınladı.

Haberin Devamı

ABD’nin, Suriye’de rejimin kendi halkına kimyasal silah attığının kesin olarak tespit edildiğinin anlaşıldığını açıklamasından iki hafta sonra Washington’daki Suriye Destek Grubu (SSG) bir bildiri yayınladı. Ve 24 Haziran sabahı ve akşamında, Şam’ın doğu mahallelerinden Zamalka’da Esad Rejimi tarafından muhaliflere iki ayrı kimyasal silah saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

SSG, saldırı sonrası zehirli gazdan etkilenen Suriyelilerin fotoğraflarını da paylaşıp şimdiye kadar altı kişinin öldüğünü, 20 de yaralı olduğunu belirtti. Yaralananların kimyasal silahlı saldırılarında rastlanan türden kasılmalar, göğüs ve karın ağrıları, başdönmesi, görme bozukluğu ve nefes alma problemleri yaşadığı ifade edildi. SSG, ayrıca Zamalka halkının bu saldırıların üç gündür yaşandığını söylediğini duyurdu.

Haberin Devamı

HASTANEYE SALDIRI
SSG, Pazar günü de rejim uçaklarının attığı iki füzenin, ülkenin doğusunda Irak sınırındaki Deir ez-Zur’a bağlı yerleşim yerlerinden birinde büyük bir hastaneye isabet ettiğini açıkladı. Saldırıda hastanenin büyük oranda yok olduğu ama sağlık görevlileri saldırıdan önce hastaları binadan dışarı çıkardığından sadece az sayıda yaralı bulunduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!