Suriyeli muhalifler güçlerini birleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli muhalifler güçlerini birleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2012 16:41

Suriye Ulusal Konseyi’nden (SUK) bugün yapılan açıklamada, Konsey'in, ordudan ayrılan askerlerin oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte hareket etme kararı aldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Yapılan yazılı açıklamada, SUK üyesi bir heyetin dün, ÖSO liderleriyle bir araya gelerek, koordinasyon düzeyini artırmak ve iletişim mekanizmalarını harekete geçirmek adına görüşmeler yaptığı belirtildi.

 

Açıklamaya göre, Dr. Burhan Galyun liderliğindeki SUK heyetinin, ÖSO lideri Albay Riyad el Esad ve yardımcısı Malik Kürdi ile yaptığı görüşmede ÖSO’nun silah gücünü ve organizasyonel potansiyelini değerlendirdiği ifade edilen açıklamada, ÖSO birimlerinin yeniden yapılandırılması gerektiği üzerinde anlaşıldı.

 

Açıklamada, “Taraflar, ÖSO birimlerinin ve birliklerinin yeniden düzenlenmesi ve devrimden yana olan üst düzey subaylar dahil yeni katılımcılara, ÖSO bünyesinde yer verilebilmesi için detaylı bir plan hazırlanması üzerinde anlaşmıştır” denildi.

 

Haberin Devamı

SUK’nin ayrıca ÖSO ile doğrudan iletişimi sağlamak için bir kanal açmak istediği, böylece ÖSO’nun siyasi durum ile bölgesel ve uluslararası meselelerden sürekli olarak haberdar edilebileceği belirtildi.

 

Açıklamada, SUK’nin ÖSO’yla bir iletişim bürosu kurmak istediğine de yer verildi. SUK ayrıca muhalif subaylara siyasi konularda bilgi vermek için tartışmalar ve eğitim seminerleri düzenleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!