Suriye'den PKK operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Suriyeden PKK operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2009 10:27

Türk Silahlı Kuvvetleri ve İran ordusu tarafından Irak'ın kuzeyindeki kamplarına yönelik kapsamlı ve başarılı operasyonlar sonrasında ağır kayıplar veren terör örgütüne yönelik Suriye'de operasyonlarını sürdürüyor. Terör örgütü mensuplarına yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 11 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Suriye'de yaşayan Kürtlerin, son dönemde PKK'lıların “haraç aldığı” ve “çocuk kaçırdığı” yönündeki ihbarlarının artması üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, Kamışlı ve Halep kentlerinde teröristlerin hücre evlerine yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda Sait Sabri (35), Ahmet Abbas (28), Faruk Salih (28) ve Semir İzzettin (23) adlı örgütün yerel sorumlularının da bulunduğu 11 kişi yakalandı. Yakalanan kişiler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PKK mensuplarının evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda mayın, plastik patlayıcı, uzun namlulu silah ve bunlara ait mermiler ile birlikte önemli miktarda para ve örgütsel dokümanın ele geçirildiği kaydedildi.

Öte yandan, Mart 2009'da Şam, Halep, Kamışlı, Lazkiye, Afrin ve Ayn Al Arap'ta düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen 22 terör örgütü mensubunun yargılanmasına Suriye Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde başlandığı belirtildi.

Mahkemeye çıkarılan terör örgütü mensuplarından Süleyman Oso, Aziz Ebdelahü, Mesut Ferhan Biro, Dilhan Muhammed, Reşo Muhammed Şerif, Bahri Şaki, Zeynel Abidin Muhammed, Barzan Ebdil Rahman, Kemal Hopan, Salih El Mahmud, Kerim Muhammed Ebdo, Muhammed Ahmet, Hasan Şaki, Ramazan Osman, Bahri Şaki, Hamid Ahmet El Erebo, Ahmed Muhammed El Erebo, Ahmet İzzettin El Erebo, Ferhat Abdil Kadir El Erebo, Cihad Abdil El Erebo, Ahmet Osman El Erebo ve Kamuran Sedun Solihan hakkında “terör örgütü üyesi olmak, zorla para toplamak, çocuk kaçırmak, Suriye topraklarının bir bölümünü yabancı bir ülkeye ilhak etme girişiminde bulunmak ve ülkede yaşayan Kürtleri devlet aleyhine kışkırtmak suretiyle etnik çatışmaları körüklemek” suçlarından 7- 20 yıl arasında değişen ağır hapis cezası isteniyor.

Şam yönetimi, iki ülke arasında Ekim 1998'de imzalanan “Adana Mutabakatı” çerçevesinde, bugüne kadar 100'e yakın terör örgütü mensubunu Türkiye'ye iade etmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!