Suriye'de kaçırılan İtalyan gazeteci serbest

Güncelleme Tarihi:

Suriyede kaçırılan İtalyan gazeteci serbest
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 01:30

Suriye'deki iç savaşı izlerken kaçırılan İtalya'nın La Stampa gazetesinin savaş muhabiri Domenico Quirico, 5 ay sonra özgürlüğüne kavuştu.

Haberin Devamı

İtalyan hükümeti dün akşam saatlerinde Quirico ve onunla kaçırılan Belçika vatandaşı Pierre Piccinin'nin serbest kaldıklarını müjdeledi. 5 aylık esaretin ardından gece saatlerinde İtalyan devletine ait Falcon tipi özel jetle Roma Ciampino Havalimanı'na getirilen Quirico ve Piccinin'i, İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino karşıladı.

Yorgun olduğu gözlenen 62 yaşındaki gazeteci, tutsak kaldığı süre boyunca kendisine iyi davranılmadığını ve korktuğunu ifade etti.

Quirico'nun serbest kalmasına ilişkin Başbakan Enrico Letta da "Onun serbest kalması umudumuz hiç azalmamıştı. Şimdi olumlu sonuç almak tüm çabaları başarıyla taçlandırdı" dedi. Dışişleri Bakanı Bonino da Quirico'nun serbest kalmasının çok sevindirici olduğunu ve büyük memnuniyet duyduğunu kaydederek, "Sonunda Quirico ailesine kavuşacak ve yeniden onlara sarılabilecek" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano da İtalyan gizli servisine ve Dışişleri Bakanlığına, Quirico'nun serbest bırakılması için gösterdikleri çabalardan ötürü takdirlerini ifade etti.

Haberin Devamı

Quirico'nun bugün Roma Cumhuriyet Savcılığında ifade vermesi bekleniyor.

Suriye'de Humus kenti yakınlarındaki çatışmaları izlemek üzere 6 Nisan'da Lübnan sınırından bölgeye giden Quirico'dan, 9 Nisan'dan sonra bir daha haber alınamamıştı. Uzunca bir süre kendisine ulaşılamayan La Stampa muhabiri, 6 Haziran'da bir şekilde ailesine telefonla ulaşarak iyi olduğunu söyleyebilmişti. 62 yaşındaki savaş muhabirinin 150 günlük esareti dün sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!