Suriye’ye ‘light’ uçuşa yasak bölge

Güncelleme Tarihi:

Suriye’ye ‘light’ uçuşa yasak bölge
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2012 00:00

Türkiye, BM Güvenlik Konseyi nezdinde uluslararası topluma kabul ettiremediği uçuşa yasak bölge formülündeki ısrarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

ABD’nin etkili gazetelerinden Washington Post, “uçuşa sınırlı ölçüde yasak bölge” şeklinde özetlenen güncellenmiş bir model üzerinde durulduğunu yazdı. “Light uçuşa yasak bölge” diye anılan bu yöntemi savunan ve adı açıklanmayan bir Türk diplomat, “Bize kalırsa tek çözüm bu. Şunun da farkındayız ki, eğer Türkiye NATO’yu Suriye’ye taşımayı başarırsa, bu uzun yıllar boyunca hatırlanacak. İnsanlar, ‘Bunu Türk kardeşlerimiz yaptı’ diyecekler” şeklinde konuştu. Gazete, seçime hazırlanan ABD’nin bu formüle de sıcak bakmadığını ve Suriye’ye ABD müdahalesinin önümüzdeki birkaç ayda da muhtemel görünmediğini belirtti.

İçsavaş yayılıyor

Türkiye sınırındaki Harem kasabasına yakın kaleyi kuşatan Suriyeli muhalifler, AFP’nin haberine göre 20 bin kasabalının orduyla birlikte savunma yapması neticesinde püskürtüldü. Ağırlıkla Hıristiyan ve Dürzi olan Esad rejimi yanlılarının yaşadığı başkent Şam’ın Jaramana semtinde bombalı araçla yapılan saldırıda 5 kişi öldü. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, “Rejim kendi sempatizanlarını bile koruyamaz hale geldi” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Sığınmacılar tarım işçisi oldu

Gaziantep’in İslahiye İlçesi’ndeki çadır kente yerleştirilen Suriyeli sığınmacılar, para kazanmak için tarım işçiliğine başladı. Kamp yetkililerinin imzaladığı ’çarşı izin kağıdı’ ile her sabah saat 09.00’da kampın dışına çıkan yaklaşık iki bin sığınmacı, para kazanabilmek için kırmızı biber toplama, biber çöpü çekme gibi tarım işlerinde çalışmaya başladı. Sığınmacılar, kırmızı biber çöpünün kilosunu 185 kuruşa, kırmızı biberin kilosunu da 20-23 kuruşa topluyor. Kırmızı biber üreticisi Bayram Şimşek “Suriyeliler, günde ortalama ortalama 9 ile 13 lira kazanıyor. Temiz çalışıyorlar, ancak işçilikte biraz yavaşlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!