Suriye, Ulusal Meclisi tanıyan ülkeleri uyardı

Güncelleme Tarihi:

Suriye, Ulusal Meclisi tanıyan ülkeleri uyardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2011 13:01

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, rejim muhaliflerinden oluşan Suriye Ulusal Meclisi'ni tanıyan ülkeleri sert bir dille uyardı. Muallim, Türkiye'ye "Suriye'nin eli bağlı değil" mesajı verirken, akşam saatlerine doğru Başbakan Erdoğan'a başsağlığı dileklerini gönderdi.

Haberin Devamı

Muallim, Cuma günü öldürülen Kürt muhalif Meşal Tammo ve Türkiye'den gelen açıklamalar hakkında, "Meşal Tammo dış müdahaleyi reddettiği için silahlı gruplar tarafından öldürüldü. Bu insanlar öldürülerek bölgede fitne tohumları ekilmeye çalışılıyor. Ancak Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına gelince, önce annesine Allah'tan rahmet diliyorum. Şunu söylemek istiyorum; Suriye'nin eli bağlı değil, bize gül uzatana biz de gülle karşılık veririz" dedi.

 

Suriye Dışişleri Bakanı, Latin Amerika İçin Bolivarcı İttifak ALBA'ya üye ülkelerden Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla, Ekvador Dışişleri Bakanı Yardımcısı Pablo Villagomez, Bolivya İletişim Bakanı Ivan Canelas ve Venezuela Dışişleri Bakanı Nicolas Maduro Moros ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

 

Muallim, Suriye ordusundan kaçan Rıfat Esad'ın açıklamalarına ve konuyla ilgili çıkan haberlerle ilgili olarak, "Bir Türk askerinin Suriye topraklarına girdiğine yönelik şu ana kadar dışişleri bakanlığı olarak hiçbir bilgiye sahip değiliz" diye konuştu.

 

Muallim de ALBA dışişleri bakanlarının bu koşullarda okyanusu aşarak böylesi bir ziyarette bulunmalarının, Suriye ile dayanışmalarını ortaya koyduğunu ifade etti.

SERT ÇIKIŞ

Muallim, bu açıklamalarının öncesinde, Kahire'de lobi çalışmaları yapmakta olan Meclis üyelerini işaret ederek, Şam'ın, Ulusal Meclis'i tanıyan ülkelere karşı sert tedbirlere başvuracağını ifade etti. 

Dünya'nın çeşitli ülkelerinden ve Suriye'den gelerek İstanbul'da buluşan muhalifler, ayaklanmaların 6'ncı ay dönümüne denk gelen 15 Eylül'de düzenledikleri bir toplantıda Suriye Ulusal Meclisi'nin kuruluşunu ilan etmişti.

ESAD: SİLAHLI GRUPLAR DAĞITILACAK

Haberin Devamı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bugün yaptığı açıklamada “politik reformlara” ve “silahlı grupların izinin sürülmesine” odaklandığını belirtti.

 

SANA haber ajansının verdiği bilgiye göre, Esad, Suriye’yi ziyaret etmekte olan Küba ve Venezüella dışişleri bakanlarına, “İki önemli cephede adımlar atıyoruz. Bunlar politik reformlar ve Suriye’yi kaosa sürüklemeye çalışan silahlı grupların dağıtılması” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!