Suriye’de okula saldırı iddiası

Güncelleme Tarihi:

Suriye’de okula saldırı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2012 00:00

Suriye’nin önceki gün Resulayn’ı bombalamasının ardından dün de sınırdaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine geçişler sürdü. Gelenlerin bir kısmı yakınlarının yanına bir kısmı da kampa yerleştirildi.

Haberin Devamı

SURİYE’nin başkenti Şam’ın 20 km kuzeydoğusundaki bir okula düzenlenen hava topu saldırısında 9 öğrenci, 1 öğretmen öldü. Suriye resmi haber ajansı SANA, İsrail’in Golan Tepeleri’ni işgalinin ardından yerlerinden olan Suriyelilerin kaldığı Vefidin kampındaki okula düzenlenen saldırıyı muhaliflerin gerçekleştirdiğini iddia etti. SANA, “öğrenciler teröristlerin saldırısında yaşamını yitirdi” açıklaması yaptı. Muhaliflerin Şam’a doğru ilerlemesi nedeniyle, Esad güçleri muhalifleri geri püskürtmek için saldırılarını artırdı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi sadece dünkü atışmalarda 16, dünkü çatışmalarda ise en az 200 kişinin öldüğünü duyurdu. Suriyeli muhalifler ile Esad’a bağlı güçlerle yaşanan çatışmalar sebebiyle geçtiğimiz günlerde Şam havaalanına giden yollar kapatılmış, Emirates ve Mısır havayollarının seferleri askıya alınmıştı.

Haberin Devamı

Türkiye’ye akın sürüyor

Öte yandan Suriye ordu birliklerinin, Ceylanpınar’a birkaç yüz metre mesafede Özgür  Suriye Ordusu’nun denetimindeki Resulayn’ı hedef alan önceki günkü saldırısının ardından evleri zarar gören bazı aileler, dün Türkiye sınırında toplanmaya başladı. Burada nöbet tutan askerler tarafından hudut kapısına yönlendirilen aileler, işlemleri yapıldıktan sonra içeri alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!