Sürgün polisler Vatan'a döndü

Güncelleme Tarihi:

Sürgün polisler Vatana döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2013 10:20

Türkiye'yi sarsan 'yolsuzluk ve rüşvet' operasyonundan sonra gerçekleştirilen görevden alma ve tayinlerin ardından geçmiş yıllarda operasyonel şubelerden gönderilen polisler tekrar eski şubelerinde görevlendirilmeye başlandı. Görevden alınan şube müdürleri ve yardımcıları ise yeni yerlerinde devam edecek.

Haberin Devamı

17 Aralık 2013 günü, operasyonu gerçekleştiren Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın da arasında bulunduğu 11 emniyet müdürünün görevden alınmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da görevden alındı. Yerine Aksaray Valisi Selami Altınok getirildi.

Devamında 25 emniyet müdürünün de görev yerleri değişti. İstihbarat, Terörle Mücadele, Mali, Organize, Narkotik ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli emniyet amirleri, başkomiserleri, komiserleri ve polis memurlarının tayinleri ilçelere çıkarıldı. Yerlerine ise Asayiş Şube Müdürlüğü, Güven Timleri Şube Müdürlüğü, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüklerinde görevli polisler getirildi.

Haberin Devamı

Operasyonel şubelerden geçmiş yıllarda, Hassas Koruma Şube Müdürlüğü, Boğaz Köprüleri Koruma Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet müdürlüklerine sürgün edilen çok sayıda polis tekrar şubelerde göreve çağırıldı. Polisler yapılan görevlendirmelerin ardından eski şubelerinde yeniden çalışmaya başladı.

BAKMADAN GEÇME!