Süreyyapaşa SSK onarılıyor

Güncelleme Tarihi:

Süreyyapaşa SSK onarılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

SSK Süreyyapaşa Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nin yaklaşık dört yıldır kapalı tutulan 350 yataklı, iki ameliyathaneli A Blok’un onarılabilmesi için gerekli 1 trilyon liralık ödenek sağlandı. Oyak İnşaat'ın yapacağı onarımla blok tepeden tırnağa yenilenecek ve 750 günde hizmete girecek.

Dönemin Başbakanı Adnan Menderes tarafından 1958 yılında hizmete açılan bölüm, 1990'lı yıllara kadar tek bir çivi dahi çakılmaması yüzünden harabe haline geldi. Kötü koşullar yüzünden A Blok'ta hizmet veremeyecek durumda olduklarını belirten hastane yetkilileri SSK Genel Müdürlüğü'ne ilk yazılarını 22 Kasım 1994'de gönderdi. Sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, diğer tüm yapısal durumunun kötülüğü nedeniyle biten blok için 1995 yılında 28 milyar liralık keşif bedeli çıkarıldı. A Blok, SSK Genel Müdürlüğü'nün emriyle 25 Aralık 1995'te kapatıldı. Yılda ortalama 950 toraks (göğüs) cerrahisinin yapıldığı ameliyathaneler, kalp ve damar cerrahisi için kurulan D Blok'a, tüberküloz hastası kadın hastalar da B Blok'a taşındı. Ancak tasarruf önlemleri nedeniyle onarım için bugüne dek bir türlü para verilmedi. Nihayet geçtiğimiz günlerde A Blok'un kurtarılması için ilk adım adıldı. Oyak İnşaat'ın mühendisleri, önce 3-3.5 ay sürecek çalışmayla onarım projesini çıkaracak, daha sonra inşaata geçilecek.

SSK Sürreyyapaşa Göğüs Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi'nin Başhekim Vekili Dr. Şafak Kopuz, A Blok'un onarılmasından sonra, toraks cerrahisinin tekrar D Blok'tan eski yerine taşınacağını söyledi. Boş binanın saldırılara uğradığını, yakılmak istendiğini bu yüzden sürekli bekçiler tarafından korunması gerektiğini belirten Dr. Kopuz, A Blok'ta tedavi gören kadın hastalara yer açmak için 240 yataklı, üç erkek servisinin boşaltıldığını söyledi. Dr. Kopuz, sıkıştıklarında hastanenin Ballıdağ ve Karamürsel'deki sanatoryumlarıyla Sağlık Bakanlığı'nın Heybeliada Senatoryumu'ndan yardım aldıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!