Sur Belediye Başkanı hakkında dava açıldı

Güncelleme Tarihi:

Sur Belediye Başkanı hakkında dava açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 18:15

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş hakkında, ”görevini kötüye kullandığı” iddiasıyla dava açtı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Başsavcılığı, İdare Kurulu Müdürlüğü'nün soruşturma izni vermesinden sonra, Sur Belediye Başkanı Demirbaş hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak dava açtı.

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, “Demirbaş'ın Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde babasıyla birlikte güvenlik güçleriyle girdiği silahlı çatışma sonucu ölü olarak ele geçirilen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz anısına, yaşı ve vücudundaki mermi sayısını sembolize eder nitelikte bir heykel yaptırmak suretiyle belediyeyi 2 bin 292 YTL zarara uğrattığı gerekçesiyle” yargılanmasına karar verildiği belirtildi.

Demirbaş hakkında, “Görevlerinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır” maddesini içeren yeni TCK'nın 5237 sayılı 257/1 maddesi gereğince açılan davanın duruşmasına, önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu arada, Demirbaş'ın soruşturma sürerken Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptığı durdurma talebi reddedilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!