Şüphelinin serbest kalmasına isyan etti

Güncelleme Tarihi:

Şüphelinin serbest kalmasına isyan etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2009 19:04

ESKİŞEHİR'de, geçen çarşamba günü ETİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Gülay Kanatlı'nın şoförü 34 yaşındaki Semih Uygun tarafından tabancayla yaralanan güvenlik görevlisi 26 yaşındaki Refik Yanar'ın babası Salih Yanar, oğlunu yaralayan şoförün serbest kalmasına tepki gösterdi.

Olay, önceki gün saat 15.00 sıralarında, ETİ Şirketler Grubu'na bağlı Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi 12'nci Cadde'de bulunan Kanat Teks Tekstil Nakliye Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nde meydana geldi. Kanat Teks'te özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Refik Yanar, iddiaya göre tabancasını temizlemesi için, Eti Şirketi'nin Yönetim Kurulu üyesi Gülay Kanatlı'nın şoförlüğünü yapan Semih Uygun'a verdi. Uygun, tabancayı temizlerken kaza sonucunda tetiğe dokundu ve karşısında duran Refik Yanar'ı 3 kurşunla yaraladı.
Kurşunlardan biri karın boşluğuna, biri sağ ayak bileğine, biri de sağ koluna isabet eden Refik Yanar kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversite (ESOGÜ) Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Semih Uygun, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Oğlu Refik Yanar'ın halen ESOGÜ Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gördüğünü belirten baba Salih Yanar, olayın zanlısı Semih Uygun'un serbest bıraksılmasına isyan etti. Baba Salih Yanar şöyle konuştu:
“Olay, kaza dahi olsa biz şikayetçiyiz. Gülay Kanatlı'nın şoförü eline silah alarak takır takır benim çocuğumu vuruyor. Ama kasıt var, ama yok bilemeyeceğim. Bunu mahkeme ortaya çıkaracak. Biz şikayetçiyiz. Bizim canımız yanmış. Şu anda kurşun oğlumun vücudunda. Hayati tehlikesi olduğu için kurşunu çıkarmadılar. Kurşunlardan bir tanesi kalbin altında akciğerden giriyor karaciğeri parçalayıp, diyaframı parçalayıp kalbin altında kalıyor. Kolundan ve ayağından kurşunlanmış. Doktoru 6 ay karaciğer, akciğer ve diyaframın kendisini toplayana kadar müdahale edemeyeceğini söyledi. Belki bundan sonra kurşunla birlikte yaşayacak. Benim çocuğum orada can çekişirken bu olaya sebep olan kişi Semih Uygun elini, kolunu sallayarak dışarıda gezemez. Ben ve oğlum kendisinden şikayetçiyim. Şikayetçi olmamıza rağmen serbest bırakılmıştır. Adli makamların harekete geçmesini istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!