Şüpheli ziyaretçi konuştu

Güncelleme Tarihi:

Şüpheli ziyaretçi konuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2009 19:36

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklu yargılanan Tuğgeneral Levent Ersöz’ün tedavi gördüğü hastaneye giren ve havaya ateş açan Erhan Keskin, Levent Ersöz'le bir ilgisinin olmadığını ve hastaneye yakının görmeye gittiğini söyledi.

Keskin, polise neden hastaneye gittiğini ve ateş ettiğini şöyle anlattı:“Hastanede bir yakınım yatıyor. Yakınımı görmek için hastaneye gittim. Bankta oturduğum sırada güvelik görevlileri gelip niye beklediğimi sordu. Refakatçıyım, deyince gittiler kısa bir süre sonra gelip beni yaka paça dışarı attılar. Bana kötü davrandılar. Kendimi korumak için ateş ettim. Başka bir amacım yoktu. Levent Ersöz'le bir ilgim yok.”

Güvenlik görevlileri ise polise, “Bankta yatıyordu. ‘Niye bekliyorsun?’ diye sorduğumuzda yakınımı görmeye geldiğini söyledi. Ancak belirttiği isimde biri olmayınca dışarı çıkarmak istedik. Bize tehditler savurdu”şeklinde ifade verdiler. Hastanede yakını olmadığı belirlenen Keskin'in Levent Ersöz'e uyarı mesajı vermek için hastaneye gittiği ihtimali üzerinde duruluyor. Emniyetteki işlemleri devam eden Keskin'in yarın Fatih Adliyesi'ne sevk edileceği belirtildi.
Kriminal Polis Laboratuvarı'nda incelenmeye alınan biri kuru sıkı iki tabancadan Kırıkkale yapımı olanının Keskin'e ait olduğu, ancak ruhsat tarihinin geçmiş olduğu tespit edildi. Silahların başka olaylara karışıp karışmadığının belirlenmesi için araştırmaların sürdüğü öğrenildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Keskin'in 1988 yılında Ankara Güvercinlik Astsubay Hazırlama Okulu'ndan uzman çavuş olarak mezun olduğu ortaya çıktı. Uzman çavuşluktan emekli olan Keskin'in, eşinden ayrı yaşadığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!