Şüpheli paketten portakal çıktı

Güncelleme Tarihi:

Şüpheli paketten portakal çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2009 22:27

ADANA'da reklam panosunun yanına bırakılan ve bomba imha uzmanlarınca fünye ile patlatılan şüpheli poşetten portakal ve limon çıktı.

Güzelyalı Mahallesi, Kenan Evren Bulvarı'nda orta refüjdeki reklam panosu yanında bırakılan poşeti fark edenler, şüphelenerek polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevre güvenliğini aldıktan sonra bomba imha uzmanı polisleri çağırdı.

Bomba imhasında kullanılan ve uzaktan kumandayla kontrol edilen robotu kullanan uzman polisler, kızılötesi ışınlarla poşetin röntgenini çektikten sonra müdahale hazırlığı yaptı. İzmir’de akşam saatlerinde meydana gelen ve patlayan bombayla elleri kopan meslektaşıyla aynı olayı yaşamak istemeyen bomba imha uzmanı dikkatli bir şekilde özel elbilesini giyerek kontrollü madahale için son hazırlıklarını yaptı. Ana caddeyi trafiğe kapatıldı. İçinde sıvı bulunan ve basınçla patlatılan ateşleme düzeneğini hazırlayan bomba uzmanları, cep telefon ve uzaktan kumanda sinyallerini engelleyici Jammer cihazını da çalıştırdı.

Uzun süren hazırlıktan sonra ateşlenen fünye büyük bir gürültüyle patladı. Basıncın etkisiyle parçalanan poşette bulunan portakal ve limonlar çevreye dağıldı.

Korku dolu dakikaların yaşanmasına neden olan poşetten arta kalanları ve etrafa saçılan portakal ile limonları toplayıp delil torbasına dolduran ekipler olay yerinden ayrılırken, kapatılan caddeler yeniden trafiğe açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!