Şüphelenip yakmış

Güncelleme Tarihi:

Şüphelenip yakmış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Eşini, benzin döküp ateşe veren koca, mahkemede ‘‘İlişkilerinden şüphelendim yaktım. O bir anlık olaydı’’ dedi.

BÜYÜKÇEKMECE'de kendisini aldattığına inandığı eşi Neşe Batıgün'ün üstüne benzin döküp yakarak öldürmeye çalıştığı iddiasıyla ömür boyu ağır hapsi istenen Orhan Batıgün, ‘‘O, bir anlık olaydı’’ dedi. Eşinin başka erkeklerle ilişkisi olduğunu ileri süren Batıgün, olayda öldürme niyetinin olup olmadığı sorusuna, ‘‘Onu ben de bilmiyorum’’ şeklinde cevap verdi. Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi' ndeki davaya, şikáyetçi Neşe Batıgün ile tutuklu sanık Orhan Batıgün katıldı.

Daha önce de denemiş

Önceki celsede, eşinin psikolojik rahatsızlıkları olduğunu iddia eden Orhan Batıgün, ‘‘Eve tanımadığım insanları getiriyordu. İlişkisinden şüphelendim ve her şeyi namusumu temizlemek için yaptım. O bir anlık olaydı’’ diye konuştu. Hakkındaki iddiaları yalanlayan Neşe Batıgün ise eşinin kendisini daha önce de boğazını sıkarak öldürme girişiminde bulunduğunu belirtti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı tanıkların dinlenmesi için erteledi.

Öldür ama dinle

Neşe Batıgün, kızı Aylin'le birlikte alışverişten dönerken yolunu kesen kocası Orhan Batıgün tarafından, 8 Mayıs 2000 günü üstüne benzin dökülüp ateşe verilerek yakılmıştı. Neşe Batıgün, ilk duruşmada kocasını aldatmadığını söyleyerek ‘‘Orhan, üzerime benzin döktüğünde 'İdama giderken bile yargısız infaz olmaz' dedim. Ama beni diri diri yaktı’’ demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!