Sülükler artık tedavi edecek

Güncelleme Tarihi:

Sülükler artık tedavi edecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2004 11:57

ABD hükümetinin, sülüklerin nakledilen dokuların iyileştirilmesinde ve kan dolaşımını eski haline getirmede tedavi amaçlı olarak kullanılmasına onay verdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Hükümete bağlı Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) 150 yıldır sülük yetiştiren ve bu solucan türünü tıbbı amaçlarda kullanılmak üzere satışa sunmak isteyen Fransız firması Ricarimpex'in başvurusunu kabul etti.

FDA, yaptığı yazılı açıklamada, sülüklerin tıbbi bir araç olarak kabul edildiği, bu konudaki tıp literatürü ile Ricarimpex firmasının sağladığı bilgilerin gözden geçirilmesinin ardından sülüklerin satışa sunulmasına onay verdiğini bildirdi.

Açıklamada, dünya çapındaki doktorların, yanık tedavisi sırasında nakledilen dokunun altında biriken kanı ya da damarları tıkayan kan birikintilerini temizlemeleri için sülüklerden yararlandıkları kaydedildi.

Ricarimpex firmasının internet sitesinde de, sülüklerin genellikle vücuttan kopan parmak ya da kulak gibi organların yeniden deriyle kaynaştırılmasında da kullanılabildiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Sülüklerin tedavide kullanılması, hastalıklara vücuttaki kirli kanın neden olduğu inancına dayanıyor. Yüzyıllardır özellikle suda yaşayan sülük türleriyle tedavi edilmeye çalışılan hastalıklar arasında deri hastalıklarının yanı sıra, akıl ve ruh hastalıkları, urlar, gut ve boğmaca da sayılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!