Sultanahmet'te bomba paniği

Güncelleme Tarihi:

Sultanahmette bomba paniği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sultanahmet'te dün yine bomba paniği yaşandı. Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda bir ağacın dibine bırakılan poşetin içindeki ses bombası büyük bir gürültü ile patladı.

16.10'da meydana gelen patlama çevrede bulunan vatandaşlar arasında korkuya yol açtı. Patlamanın ardından çevredekiler panik içinde kaçışırken olay yerine hemen polis ekipleri gönderildi.

İstanbul Adliye Sarayı'nın yakınındaki parktaki banklardan patlama yerine yakın olanlarda oturan bulunmadığı için, ölen veya yaralanan olmadı.

Bomba uzmanlarının olay yerinde yaptığı inceleme sonunda, bombanın çalıların arasına atılan bir kutunun içine koyulduğunu ve parça tesiri olması için içine metal parçaları yerleştirildiği belirtildi.

Görgü tanıkları ise siyah kot pantolonlu kısa kollu tişörtlü 25-30 yaşlarında bir kişinin elindeki poşeti çalıların arasına atarak hızla kaçtığını ifade ettiler.

Çalıların arasında ikinci bir bombanın olmasından şüphelenen polis olay yerinde ve çevrede inceleme yaptı. Şüpheli görülen çalıların arasındaki turuncu renkli bir poşet boş çıktı.

KOÇ'A DA SES BOMBASI

Bu arada, Koç Üniversitesi'nin girişindeki bahçeye de dün sabah ses bombası atıldı. Bomba, herhangi bir hasara neden olmadı.

Sarıyer İstinye Çayır Caddesi üzerindeki Koç Üniversitesi'nin girişindeki bahçede, saat 08.45 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlamaya, cadde üzerinden geçen bir araçtan atılan ses bombasının neden olduğu belirlendi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!