Suikastı Ağar biliyor

Güncelleme Tarihi:

Suikastı Ağar biliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kayseri'de yerel TV'ye çıkan Korkut Özal, kardeşi Turgut Özal'a yapılan suikastın ardındaki kişiyi Mehmet Ağar'ın da bildiğini açıkladı. Özal, kardeşinin ölümüyle ilgili şüphelerinin de sürdüğünü belirterek, ‘‘İpuçları Susurluk'ta olduğu gibi hep bir yerlerde kesiliyor. Birileri sonuca ulaşmamıza engel oluyor’’ dedi.

DP Genel Başkanı Korkut Özal, ağabeyi 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a, başbakanlığı döneminde yapılan suikastın arkasındaki kişiyi, eski polis müdürü DYP Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar'ın bildiğini öne sürdü.

Kayseri'de yerel bir televizyonun canlı yayın konuğu olan Özal, ağabeyinin, suikast girişiminde bulunan Kartal Demirağ'ın arkasındaki kişiyi kendisine de açıkladığını, ancak bunu bir sır olarak saklayacağına dair söz verdiğini söyledi. Özal, şöyle devam etti:

‘‘Suikasttan sonra Kartal Demirağ'ın arkasındaki kişi belirlendi. Emniyet yetkilileri bunu Özal'a bildirdiler. Ancak o, ortalık karışmasın diye bu kişinin adının açıklanmasını istemedi. Çok ısrar etmeme rağmen, bunun bir sır olarak kalmasını istedi.’’

Suikastın arkasındaki kişinin devletin içinde olmadığını, ancak o dönemlerde çok popüler birisi olduğunu, bugün ise pek gündemde olmadığını anlatan Özal, ‘‘Suikastın arkasındaki kişiyi sadece ağabeyimle ben değil, çok kişi biliyor. Bunu Emniyet ortaya çıkardığı için o dönemin Emniyet Müdürü olan Mehmet Ağar da biliyor. O ya da bir başkası, günün birinde bu olayı kamuoyuna açıklayacaktır. Ancak, ağabeyime söz verdiğim için bunu açıklayan kişi ben olamam’’ dedi.

Korkut Özal, ağabeyinin ölümüyle ilgili bir soru üzerine de şu görüşlerini dile getirdi:

‘‘Şüphelerimiz var. Birçok ipuçları da ortaya çıktı. Ancak, ipuçları Susurluk'ta olduğu gibi hep bir yerlerde kesiliyor. Birileri sonuca ulaşmamıza engel oluyor. Bundan da bizim sonuca ulaşmamızı engellemek isteyen kişilerin hâlâ devletin içinde büyük güce sahip olduğu anlamını çıkarabiliriz.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!