Suikast sanığı politikada

Güncelleme Tarihi:

Suikast sanığı politikada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2002 01:38

İpekçi cinayeti ve Papa suikastına adı karışan, ancak yurtdışına çıktığı için İpekçi cinayetinden yargılanamayan, Papa suikastı davasında ise Ağca ile birlikte bir süre tutuklu olarak yargılandıktan sonra kanıt yetersizliğinden beraat eden Musa Serdar Çelebi, BBP'ye katıldı.

Gazeteci, >yazar Abdi İpekçi cinayeti ile Papa suikastine adı karışan Avrupa Türk İslam Federasyonu Onursal Başkanı Musa Serdar Çelebi de politikaya atıldı.

Yurtdışına çıktığı için İpekçi cinayetinden yargılanamayan, Papa suikasti davasında ise Mehmet Ali Ağca ile birlikte bir süre tutuklu olarak yargılandıktan sonra kanıt yetersizliğinden beraat eden Çelebi, Büyük Birlik Partisi'ne (BBP) katıldı. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Çelebi'nin partisine katılımını Hürriyet'e şöyle değerlendirdi:

‘‘Çelebi camiamızın, Avrupa'da da sembolleşmiş bir ismidir. Kendisi tutarlılığı, fikri insicamı ve ilkeli davranışlarıyla Avrupa Türklüğü içerisinde önemli bir yer edinmiş, sadece Avrupa Türklüğü değil, MHP ve Ülkücü camia içerisinde de geçmişteki mücadelesiyle bilinen değerli bir arkadaşımızdır.’’

İSA ARMAĞAN ÇOK SIKINTI ÇEKTİ

Yazıcıoğlu
, 1978'de Ankara'nın Balgat semtinde silahla taradığı bir kahvenahede beş kişiyi öldürmek ve 12 kişiyi de yaralamak suçundan hüküm giyen ve önceki gün Bandırma Cezaevi'nden tahliye olan İsa Armağan için de ‘‘Çok sıkıntı çekmiş gençlerimizden biridir’’ dedi. Yazıcıoğlu, Armağan'ın da politikaya atılıp atılmayacağı sorusuna karşılık da, ‘‘Mahkumiyetinin buna engel oluşturduğunu’’ söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!