Suikast iddiasına tutuklama talebi

Güncelleme Tarihi:

Suikast iddiasına tutuklama talebi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2009 17:18

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda görevli 3 teğmen ile bağlantıda oldukları 1 sivil gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin 3 generale suikast planladığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda görevli 3 teğmen ile bağlantıda oldukları bir sivil, 3 generale suikast düzenleyecekleri iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Teğmenler, İstanbul Merkez Komutanlığı'nda ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İhbar üzerine harekete geçen İstanbul polisi, Deniz Kuvvetleri'nde görevli üst düzey bazı isimleri hedef alan suikast planları ele geçirdi.
 
Bunun üzerin polis ve askeri yetkililer, İstanbul, İzmit ve Gölcük'te operasyon yaptı. Yapılan aramalarda suikast planları içerdiği öne sürülen krokilerle, 500 gram TNT, fişekler ve uyuşturucu bulundu.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde sorguları tamamlanan 3 teğmen ile 1 sivil tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevkedildi.

Suikast iddiasında adı geçen generallerin uyarıldığı belirtiliyor. 

Haberin Devamı

SUİKAST PLANI BOŞ MERMİ İÇİNDE

Bahçelievler ve Gölcük’te yapılan operasyon; İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne 3 gün önce gelen bir ihbarla başladı. İhbarda 3 teğmen ve bir sivilin 3 generale suikast planladığı ve uyuşturucu kullandığı bildirildi.

Polis ve askeri yetkililerin birlikte düzenledikleri operasyonda, İstanbul, İzmit ve Gölcük’te 3 teğmen ve Bahçelievler’de 1 sivil gözaltına alındı.

Teğmenler ve sivilin evinde arama yapan ekipler, 500 gram TNT kalıbı, sentetik uyuşturucu captagon, ve esrar ele geçirdi.

Teğmenlerin evinde bulunan barutu boşaltılmış bir merminin içinde suikast planı olduğu düşünülen bazı kroki ve haritalar çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!