Sude'nin babaya son bakışı

Güncelleme Tarihi:

Sudenin babaya son bakışı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 00:00

Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın'ın cenazesi, Balıkesir'in İvrindi İlçesi'ndeki baba evinin önüne getirildi.Şehidin 8 yaşındaki kızı Sude'nin babasının tabutuna bakan gözü yaşlı hali yürekleri dağladı.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar’da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı’na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı’nda geçen 5 Eylül’de saat 21.15 sıralarında el bombalarının depolandığı cephanelikte meydana gelen patlamada 25 asker şehit düştü. Şehitlerin parçalanan bedenleri, günler süren çalışmanın ardından toplanıp DNA testi için Ankara’ya gönderildi. Yakınlarından alınan kan örnekleriyle şehit askerlerden alınan örnekler karşılaştırıldı ve şehitlerin kimlikleri belirlendi. Şehitler, Ankara’daki askeri törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi. Ateş düşen 25 ocaktan biri olan Balıkesir’in Bayramiç İlçesi de bugün şehidini uğurladı.

ŞEHİDİN 8 YAŞINDAKİ KIZI YÜREKLERİ DAĞLADI / Foto Galeri

CENAZE TÖRENİ İLÇENİN EN BÜYÜK MEYDANINDA YAPILDI

Haberin Devamı

Balıkesir Devlet Hastanesi Morgu’nda bugün sabah saatlerinde askerler tarafından cenazesi alınan 15 yıllık asker Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın, babaocağına getirildi. Türk bayraklarıyla donatılan sokakta, şehidin yakınları ve sevenlerinin ağıdı yürek burktu. Evladının şehit olduğunu uzun süre kabul etmeyen ve eşini uzun yıllar önce kaybeden anne Hatice Apaydın, oğlunun Türk Bayrağı’na sarılı tabutuna sarıldı. Evladını son kez kucaklayan acılı anne, ''Ben seni böyle mi görecektim? Ramazan Bayramı’nda hellalleştik ayrıldık. Kurban Bayramı’nda tekrar gelecektin, tabutla mı gelecektin evladım'' diye feryat etti. Baba evinde helallik alındıktan sonra şehidin cenazesi, kalabalığın ilçedeki camilere sığmayacağı düşünülerek ilçenin en büyüğü olan Pazarcık Meydanı’na getirildi.

OKUL YERİNE CENAZE TÖRENİNE

Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın’ın tek çocuğu olan 8 yaşındaki Sude Apaydın, törende annesi Nalan Apaydın’ın yanından bir an olsun ayrılmadı ve annesinin elini bırakmadı.

Sık sık tabutu öpen şehidin kızı Sudem, annesine sarılarak teselli bulmaya çalıştı. Ayakta durmakta zorlanan anne Hatice Apaydın'ı sağlık ekipleri ve yakınları güçlükle sakinleştirdi.

2012-2013 eğitim ve öğretim döneminin başladığı gün okula gitmek yerine babasının cenaze törenine katılan minik Sude’nin dramı yürek dağladı. Bu arada, küçük Sude’nin annesiyle Bigadiç’e yerleşeceği, bu nedenle Afyon’daki okulundan kaydını aldırdığı öğrenildi.

Haberin Devamı

BİGADİÇ MEYDANA İNDİ

Pazarcık Meydanı’nda öğlen vakti düzenlenen törene AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Tülay Babuşçu, Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, CHP Balıkesir Milletvekilleri Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüş, Namık Havutça, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Balıkesir Belediye Başkanı MHP’li İsmail Ok, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, askeri erkan, şehidin yakınları ve ailesi ile 10 bine yakın kişi katıldı. Bigadiç’te yaşayan binlerce kişi meydana indi. Öğlen vakti kılınan cenaze namazının ardından şehidin tabutu cenazeye katınların omuzlarında 2 kilometre taşındıktan sonra cenaze aracına konup ilçe dışındaki Bigadiç Yeni İlçe Mezarlığı’na götürüldü. Cenaze namazını kıldıran imamın isteği üzerine slogan atılmadı, alkış tutulmadı ve askeri bando cenaze marşını çalmadı. Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!