Suçumuz yok desek de bizim de içimiz yanıyor

Güncelleme Tarihi:

Suçumuz yok desek de bizim de içimiz yanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2006 01:41

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Ankara-Adana Karayolu’nda 7 kişinin ölümüne yol açan "yoldaki mezar faciası" için "sürücünün kural ihlali yaptığı" savunmasını getirdi. "Bazen ben de kural ihlali yapıyorum" itirafında bulunan Turhan, "Suçsuzuz desek de içimiz yanıyor" dedi.

KARAYOLLARI Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Ankara-Konya yolunda meydana gelen feci kazayla ilgili olarak "Kadercilik ve olacağına varır zihniyetinden kurtulmamız gerekiyor" dedi. Turhan, kaza ve sonrasında yaşananlarla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

İNSANIZ, YAPIYORUZ Ben de bazen kural ihlali yapıyorum. Bazen direksiyona geçtiğimde, bir de bakıyorum, hız ihlali yapmışım. Bazen de kemer kullanmıyorum. Aslında bunları yapmamamız lazım, ama yapıyoruz işte. Bu da bizim eksikliğimiz, sonuçta insanız.

BİZ DEĞİL POLİS ÇEKTİ İşaretlemenin kazadan sonra yapılması mümkün değil. Gerekli işaretlemelerin yapıldığı olayla ilgili emniyet ve jandarmanın tutanaklarında da belirtiliyor. Olaydan sonra çekilen plastik bantları ise polisler, delillerin yok olmaması için yapmışlar.

GÜNDE 15 BİN ARAÇ Kazanın olduğu yoldan geçen araç sayısı günlük ortalama 12 bin, yaz aylarında bu 15 bine çıkıyor. Bu kadar insan her gün bu yolu kullanıyor. Aldığımız tedbirler sayesinde de bir sıkıntı yaşamıyoruz. Ama böyle bir olayı da ilk defa yaşıyoruz.

İÇİMİZ YANIYOR Ölenin arkasından "Çok şükür sıkıntı yok" demek de doğru değil, ama bizim bu olayda bir eksiğimiz, yanlışımız, hatamız yok. Olayda bizim suçumuz yok desek de içimizin yanmaması mümkün değil. Ama maalesef zaman zaman böyle ölümlü kazalar oluyor. Bu biraz da insanımızın kural ihlali yaparak gideceği yere bir an evvel gitme arzusundan kaynaklanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!