Suçluyu görüp haber vermemek günah

Güncelleme Tarihi:

Suçluyu görüp haber vermemek günah
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2005 01:25

Son günlerde muhtelif cinayetlerin yaşandığı Trabzon’da açıklama yapan Müftü Nuri Güneş, şahit olduğu olayı ihbar etmeyenin, o suçu işleyen kadar günah sahibi olacağını söyledi.

Güneş sahte, ihbarlarla devleti zarara uğratmanın da günah olduğunu ifade etti. Trabzon Müftüsü Nuri Güneş, polis ve jandarmanın 155 ve 156 numaralı ihbar telefonlarını arayıp, olayların çözümüne katkıda bulunanların sevap kazandıklarını, herhangi bir olayı bildiği halde güvenlik güçlerine haber vermeyenlerin ise suçun faili kadar günah sahibi olduklarını söyledi. Toplum huzuru açısından, herkesin güvenlik güçlerine yardımcı olması gerektiğini vurgulayan Güneş, şöyle konuştu:

‘Dinimiz, şahitlikten kaçınmamayı emreder. Her kim, bir olay hakkında bilgi sahibi ise bunu derhal güvenlik güçlerine bildirmelidir. Bir suçun failini bildiği halde ihbar etmeyen kişi, o suçu işleyen kadar günah sahibi olur. Bir süre önce Jandarma Alay Komutanlığı’na misafir oldum. 156 ihbar telefonuna kısa sürede 20’ye yakın telefon geldi. Fakat yapılan ihbarların sadece ikisi doğru çıktı. Asılsız ihbarlarla güvenlik güçlerini veya toplum hizmeti için çalışan kurumları meşgul etmek, gereksiz masraflara yol açmak ve devleti zarara uğratmak günahtır.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!