Suavi: Bakan Türk'ün adım atmayacağını gözledik

Güncelleme Tarihi:

Suavi: Bakan Türkün adım atmayacağını gözledik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2000 00:00


Cezaevlerinde süren ölüm oruçlarının 46'ncı gününde Ankara'ya gelerek Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ile görüşen bir grup aydın ve sanatçı, hayalkırıklığına uğradı. Aydın ve sanatçılar, görüşmede Bakan Türk'ün ölüm oruçlarının çözümüne yönelik bir ileri adım atamayacağını gözlemlediklerini söyledi.

Aralarında Suavi, Edip Akbayram, Hadi Çaman gibi aydın ve sanatçıların bulunduğu bir grup 46 gündür süren ölüm oruçlarıyla ilgili Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ile görüştüler. Yaklaşık 2.5 saat süren görüşmenin ardından grup adına bir açıklama yapan Suavi, görüşmede Bakan Türk'ün bugüne değin söylediği yasa değişiklikleri dışında somut bir gelişme elde edilemediğini söyledi. Bakan Türk'ün antiterör yasasında yapılması öngörülen değişiklik ve cezaevlerinde sivil izleme kurulları oluşturulacağını anlattığını aktaran Suavi, Türk'ün bu değişik ve yenilikleri yaşama geçirip denemek istediklerini belirttiğini, yaklaşık 6 aylık bu sürede F tipi cezaevlerinin uygulamaya alınmayacağını söylediğini aktardı. Suavi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ve bizler bu noktada acil sorumuzu yani ölüm oruçlarının çözümüne yönelik bir ileri adım atamayacağını gözlemledik, gördük ve duyduk. Bizler yine üzülerek ölüm oruçlarına yönelik bir umudu buradan gökyüzüne uçuramıyoruz. Ancak bu umutlarımızın tükendiği, enerji ve eylemlerimizin bittiği anlamına gelmiyor."

Suavi, bu noktada sivil inisiyatiflerin, demokrasi yanlılarının ve insandan, insanlık onurundan yana olanların daha da çoğalarak güçlerine güç katmaya, bütün kapıları sonuna kadar zorlayarak sürece katkı vermeye davet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!