Suadiye Tren İstasyonu’na dikkat

Güncelleme Tarihi:

Suadiye Tren İstasyonu’na dikkat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

İftardan dönen Pakize Ahyol ve kardeşi Sevinç Kura, çantalarını çalmaya çalışan iki kapkaçcıya direnirken ağır yaralandılar. Pakize Hanım'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

İFTARDAN DÖNÜYORLARDI

Önceki gün Maltepe'deki yakınlarında iftar açan Pakize Ahyol (52) ve kardeşi Sevinç Kura (48), Suadiye'deki evlerine dönmek için Gebze'den Haydarpaşa'ya giden 10803 sefer sayılı banliyö trene bindiler.

TRENDEN İNERKEN SALDIRDILAR

Saat 19.30 sıralarında Suadiye İstasyonu'nda trenden inen Pakize Ahyol ve Sevinç Kura'nın çantaları, iki kapkaççı tarafından alınmak istendi. İki kardeş, saldırganlara çantalarını kaptırmamak için direndiler.

ARBEDEDE YARALANDILAR

Kapkaççılarla aralarında çıkan arbedede düşerek başını korkuluklara vuran Pakize Ahyol ağır yaralanırken kardeşi Kura' da darp edildi. Ağır yaralı Ahyol, Haydarpaşa Numune Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’ne kaldırıldı.

ÖFKELİ AİLE GAZETECİLERE ÇATTI

Bu arada Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde olayı görüntülemeye çalışan Milliyet Gazetesi Muhabiri Dinçer Şeref, mağdurelerin öfkeli yakınları tarafından başı duvara vurularak dövüldü, makinesi kırıdı. l Selamet ÖZ

BU KAÇINCI?

Kapkaç çeteleri son olayın yaşandığı Suadiye-Bostancı'ya da uzun zamandır dadanmış durumda.

7 Aralık 1998, Kozyatağı Şenesenevler:

Okuyucular Hürriyet İstanbul'u telefon yağmuruna tuttu. Semt sakinlerinin anlattığına göre semte bir süredir bir kapkaç çetesi dadanmıştı. Bu çete kadınların arabayla çantalarını kapıyor, onları hırpalıyor ve yaralanmalarına neden oluyordu. Bu semte ait şikayetler birkaç ay devam etti.

2 Haziran 2000, Suadiye Akın Sokak'taki Feride Geçidi çıkışı:

Kapkaça uğrayan bir okuyucu aradı. Başına gelenin ilk olmadığını, Akın Sokak'ta pek çok kadının çantasının çalındığını ve sarkıntılık olaylarının meydana geldiğini söyledi.

18 Ekim 2000, Bostancı Sabit Pazarı önü:

45 yaşındaki M.Z. evine gitmek için yürürken iki kişi tarafından kafasına bir poşet geçirilerek kaçırıldı. Kurtköy'de izbe bir binaya götürüldü. Hem soyuldu hem de dayak yedi ve hastanelik oldu.

POLİSTEN ACİZ AÇIKLAMA

Kapkaç ve adam kaçırma olaylarının sık sık yaşandığı Suadiye semti Bostancı Polis Karakolu'na bağlı. Karakol yetkilileri yaşanan olaylarla ilgili şu açıklamayı yaptı: ‘‘Suadiye civarına dadanmış bir çete sözkonusu değil. Kapkaç olaylarını banliyö trenlerine musallat olan çeteler gerçekleştiriyor. Biz de kapkaçı engellemek ve suçluları yakalamak için gerekli çalışmaları yapıyoruz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!