STK'lar Gökçek işi

Güncelleme Tarihi:

STKlar Gökçek işi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2014 01:07

CHP’ye ait reklam afişinin sansürlendiği iddialarının ardından Ankara’da bir başka afiş krizi ortaya çıktı. Otobüs duraklarına asılan ve üzerinde “Solun tek adresi Mansur Yavaş” yazan afişler, tartışmaya neden oldu.

Haberin Devamı

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, olayı ‘Kirli siyaset’ olarak değerlendirirken, bazı STK’lar afişlerin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından astırıldığını öne sürerek eylem yaptı. Afişlerin kendisi tarafından astırıldığı izlenimi yaratıldığını savunan Yavaş, “Ankara bu kirli siyasete yabancı değil, 2009 yerel seçimlerinde de ‘Gökçek gidecek sol gelecek’ afişlerini hiç kimse unutmadı. Bugünkü afişlerin benzerlerinin ileriki günlerde artarak devam edeceğini biliyoruz. 31 Mart günü Ankara bu kirli siyasetten kurtulacak” dedi.

Suç duyurusu

CHP afişlerinin asılmasının engellenmesiyle ilgili olarak CHP Genel Başkanlığı adına dün avukat Mustafa Kemal Çiçek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, CHP afişlerinin asılmasını keyfi olarak engelledikleri gerekçesiyle Tayyip Erdoğan, Melih Gökçek ve Mustafa Varank’ın, TCK’nın ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçunu düzenleyen 257. maddesi uyarınca 1 yıldan 3 yıla kadar, Stroer Kentvizyon şirketi sahibi-yöneticisi Murat İlbak’ın ise TCK’nın ‘Ayrımcılık’ suçunu düzenleyen 122. Maddesine göre 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!