STK’lar ve balıkçılar birarada

Güncelleme Tarihi:

STK’lar ve balıkçılar birarada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Boğazı'nın ele alınacağı bu yılki ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası' etkinlikleri, birçok çevre örgütü ile balıkçıları biraraya getirdi. 17 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi, çevreye sahip çıkılması için düzenleyecekleri etkinliklerin ses getirebilmesi için tüm İstanbulluları destek vermeye çağırdı.

Kumkapı'daki İstanbul Balık Hali'nde dün biraraya gelen ve aralarında Bebekliler Derneği, Doğa Savaşçıları Çevre Grubu, SOS Çevre Platformu, Türk Kılavuz kaptanlar Derneği, İstanbul Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği, İstanbul Balık Müstahsilleri Derneği'nin de bulunduğu 17 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, yaşanan çevre tahribatına dikkat çekerek biran önce koruyucu tedbirlerin alınması gerektiğine değindiler.

‘5 Haziran Çevre Günü ve Haftası' etkinliklerinin tanıtıldığı toplantıda söz alan İstanbul Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Necdet Altınbaş, herşeyin devletten beklenmemesi gerektiğine dikkat çekerek, ‘‘İstanbul ve Türkiye hepimizindir. O bakımdan birlikte hareket etmek gerekmektedir. Eskimiş yasaları bir tarafa bırakarak hep birlikte çevreyi koruyan yeni yasaları yaparak katkı sağlamalıyız'' dedi.

STK başkanları da çevrenin korunmasına İstanbul Boğazı ve denizlerimizden başlanması gerektiğini belirterek balıkçılarla birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyledi. 4 Haziran'da başlayacak etkinliklerin büyük bölümünü Boğaz'da gerçekleştirecek olan STK'lar, önce Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerine, 600 metrekare büyüklüğünde bez afişler asacaklar. STK'lar daha sonraki günlerde Dolmabahçe önünde teknelerle tehlikeli gemi geçişlerini ve denizin kirletilmesini protesto edecekler, toplantı ve gösteri ler düzenleyecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!