Star Wars

Güncelleme Tarihi:

Star Wars
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Beyazperde şimdiye kadar çok film gördü, ancak şimdiye kadar hiçbir yapıt böyle pazarlanmadı. Yıldız Savaşları serisinin yeni filmi gösterime girmeden yönetmeni ve yapımcısı George Lucas, Star Wars oyuncakları ve kitapları için milyar dolarlık anlaşmalar imzaladı. Star Wars dergilere kapak oldu. Oyuncakları satışa çıkar çıkmaz yok sattı. Şimdi ise ABD'de herkes sabırsızlıkla filmin gösterime gireceği 19 Mayıs gününü bekliyor.

'Yıldız Savaşları' serisinin yeni bölümü olan 'Phantom Menace' filmi 115 milyon dolara mal oldu. Ancak filmin yapımcısı ve yönetmeni başarılı pazarlama tekniğiyle şimdiden kasalarını doldurmaya başladı. ‘‘Star Wars Episode 1: Phantom Menace' filmi Şubat ayında ise Vanity Fair Dergisi'ne kapak oldu. Dergi satış rekorları kırdı. Geçen hafta Ballantine Yayınevi, Star Wars'ın kitabını 25 dolara piyasaya sürdü. Kitap, bir anda bestseller kitap listelerine girdi.

Taco-Bell, Pizza Hut ve Kentucky Fried Chicken gibi fast-food devleri de yaz boyunca Star Wars temalı promosyonlar düzenleyeceklerini duyurdular. Tahminlere göre filmin gösterime gireceği 19 Mayıs'ta ABD'de 2 milyon kişi iş yerine sinemaya gidecek ve bu da işverenlere tahminen 293 milyon dolara patlayacak.

Star Wars anlaşmaları

Pepsi'den 2 milyar George Lucas, 1997 yılında Pepsi ile 2 milyar dolarlık Star Wars anlaşması yaptı. 2005 yılına kadar Taco Bell, KFC ve Pizza Hut gibi Pepsi ile anlaşmalı olan fastfoodlarda Yıldız Savaşları oyuncakları, kumbaraları dağıtılacak, poşetleri kullanılacak, buna karşılık Yıldız Savaşları'nın kasasına 2 milyar dolar girecek.

Hasbro'dan 500 milyon Oyuncakların büyük bir kısmının satış hakkına sahip olan Hasbro Şirketi buna karşılık 500 milyon dolar ve satışlardan edilecek gelirlerin % 20'sini George Lucas'a aktaracak.

1 milyon dolarlık kitap anlaşması Star Wars'ın tüm kitapları ise Ballantine yayınevi tarafından pazarlanacak. Ve geçen hafta piyasaya çıkan ilk kitap şimdiden bazı bestsellers (çok satanlar) listesine girmeyi başardı.

50 milyonluk Lego anlaşması Lego ilk kez bir filmin koleksiyonlarını konu yapabilmek için lisan anlaşması yaptı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!