Star Wars

Güncelleme Tarihi:

Star Wars
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD, 21 Mayıs'ta müthiş bir buluşmaya hazırlanıyor. Star Wars serisinin ilki Star Wars:Episode 1-The Phantom Menace vizyona girecek. Ancak bu müthiş buluşmaya çok kısa bir süre kala, galaktik kahramanların babası George Lucas, Jedi Savaşçılarının Dönüşü'nün arkasından yayınlanacak olan üçüncü Trilogie'nin olmayacağını söyleyerek hevesleri kursakta bıraktı. Birinci sebep VII, VIII ve IX bölümleri için yeterli malzeme olmayışı, ikinci sebep ise doğal nedenler. Mayıs'ta 55. yaşını kutlayacak olan Lucas ‘‘Artık bir diğer üçleme için 10 yıla ihtiyaç duyacağım bir yaştayım’’ diyor. O halde VII, VIII ve IX. bölümleri daha genç bir meslektaşına devretmeyi düşünümez miydi? ‘‘İmkansız gibi... Çünkü Star Wars benim bebeğim’’ diyor. Lucas'ın canavar boyutlarına dönüşen bebeği 70'li ve 80'li yıllara damgasını vurmuştu. Yıldızlar gezegeninin Luke Skywalker ve Han Solo'su bütün bir neslin hayal gücünü harekete geçirmişti. Star Wars, kültürü, dini ve oyunu bir anda barındıran bir olaya dönüşmüştü.

The Phantom Menace, hiç bir filmde olmadığı kadar, İnternet'te en çok ve en ince detayına kadar gösterilen film haline geldi. Bunda da Lucas'ın koyduğu haber yasağı etkili oldu.

‘‘www’’ ile başlayan sayısız İnternet adresinden, hangi pizzalar zincirinin Prenses Amidala'yı reklamlarında kullandığı, Ewan McGregor'un düello sahnelerinin çekimlerinde, lazer kılıçlarının çıkardığı sesi taklit ettiği, bunların sonradan silinmek zorunda kaldığı gibi detaylar gün ışığına çıktı. Chatroom'larda Star Wars'tan söz edilirken, hayranlardan biri ‘‘Star Wars bir film değil, başlıbaşına bir kültür’’ diyerek görüşünü yayıyor.

Star Wars hayranları heyecanla birinci bölümü beklerken, Lucas efsanenin ikinci bölümünü yazıyor. Birinci filme katkıda bulunacak olan Lucas, ikincisi için pazarlıklarını sürdürüyor. Favoriler arasında Avustralyalı Fred Schepisi ve Roger Donaldson yeralıyor. Onlar da kendilerinden önceki Irvin Kershner ve Richard Marquand gibi son derece becerikli kabul ediliyor. Kimbilir, Star Wars hayranları yeni filmleri de birer başarıya dönüştürünce belki George Lucas da üçüncü trilogie üzerinde bir kez daha düşünür. Derleyen: Bensan ÖZBALKAN

Haftanın tek yeni filmi

Laleli’de Bir Azize

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan hareketliliğe rağmen bu hafta yalnızca bir tek yeni film gösterime giriyor: Laleli'de Bir Azize.

Serdar Akar'ın, gösterime girdiğinde büyük beğeni toplayan Gemide adlı filmiyle birlikte çekilen Laleli'de Bir Azize, Kudret Sabancı'nın ilk yönetmenlik denemesi. Kudret Sabancı da tıpkı Serdar Akar gibi, Yeni Sinemacılık olarak tanımlanan akımın temsilcilerinden biri.

Başrollerini Güven Kıraç, İştar Gökseven, Fikret Urulu ve Ela Manea'nın paylaştığı film, Gemide filmi ile paralellikler de gösteriyor.

Laleli'de Bir Azize, karanlık yeraltı dünyasında küçük işler çevirerek yaşamaya çalışan üç akadaşın öyküsünü anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!