Stadyumlar toplama kampı

Güncelleme Tarihi:

Stadyumlar toplama kampı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2011 00:00

Suriye lideri Esad’ın danışmanı Buseyna Şaban, ayak takımı diye nitelediği halk isyanını bastırma aşamasında olduklarını ‘Hikayenin sonuna geldik’ açıklamasıyla duyururken, ev baskınlarında tutuklananlar hapishanelere sığmaz oldu. Suriye ordusunun elektronik harp savaş gemileri de cep telefonlarını engelliyor.

Haberin Devamı

SURİYE’de 7’nci haftasına giren halk ayaklanmasını sert yöntemlerle bastıran Beşar Esad yönetiminin sözcüsü Buseyna Şaban, ‘Ayak takımını bastırdık, hikayenin sonuna geldik’ açıklamasını yaparken, muhalefet sadece Banyas kentinde 18-45 yaş arasındaki binlerce erkeğin evlerinden gece yarısı baskınlarıyla tutuklandığını ve cezaevlerinin dolması nedeniyle stadyumlara doldurulduğunu duyurdu.

Suriye yönetiminin isyanı ezdiği açıklamasını Beşar Esad’ın sözcüsü konumundaki siyasi işler danışmanı Buseyna Şaban, 3 saatliğine ülkeye girmelerine izin verdiği New York Times muhabirlerine verdiği röportajda dile getirdi. Buseyna Şaban, yaygın protestoları aşırı dinciler, kaçakçılar, eski mahkumlar ve serserilerin düzenlediğini savunurken, alınan önlemlerle isyanın bastırılmasında sona gelindiğini ve silahlı grupların 100’den fazla asker ve polisi öldürdüğünü söyledi.

İşkence ile Facebook şifresi

Haberin Devamı

Suriye isyanının muhalefet cephesinden ise Esad rejiminin kullandığı insanlık dışı yöntemlerin haberleri geliyor. Suriye’de Esad yönetimi, 20 milyon nüfuslu ülkenin yüzde 20’sini oluşturan Alevi azınlığın desteğine sahip. Daha fazla demokrasi yönündeki gösteriler, Sünni çoğunluğun yaşadığı kentlerde yaygın. İsyanın başladığı Deraa, Humus, Hama ve Banyas, Lazkiye’nin Sünni kesimi kentleri ile başkent Şam’ın kenar mahalleleri, isyanın kaleleri olarak kabul ediliyor. Yabancı medyanın sokulmadığı ülkeden sağlıklı bilgi alınamıyor, muhaliflerin verdiği bilgiler ise, şöyle:

Muhalefet bugüne kadar güvenlik kuvvetlerinin öldürdüğü 757 sivilin isim listesini, nasıl ve nerede öldürüldüğü gibi detaylar vererek yayınladı.

Esad askerleri son bir haftada 9 binden fazla kişiyi tutukladı. Bugüne kadar tutuklananların sayısı tahmin bile edilemiyor.

İnternette örgütlenen aktivistlerin facebook şifreleri işkence ile alındı ve arkadaş listelerinde bulunanlar da tutuklandı.

İktidara yakın El Vatan gazetesi, sahil kenti Banyas’ta elektronik harp techizatına sahip savaş gemilerinin de operasyona katıldığını ve uydu telefonu bağlantılarının elektronik karıştırıcılarla engellendiğini yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!