Stad farelerine 8 yıl isteniyor

Güncelleme Tarihi:

Stad farelerine 8 yıl isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Galatasaray - Feyenoord maçı sırasında Ali Sami Yen Stadyumu’nun soyunma odasına girip konuk Hollandalı takımın oyuncularına ait kıymetli eşyaları çaldıkları iddia edilen Nami Doğan, Hasan Küskün, Mehmet Dündar, Nazmi Kemaloğlu, Şenol Çubuk, Serdar Uzun, Mecit Bayar, Tarık Karam ve 18 yaşından küçük A.U, M.U hakkında 8 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Hırsızlık, hırsızlık malı bilerek satın alma, suç işledikten sonra suçlaya yardım etme iddialarıyla yargılanan 10 sanıktan Nami Doğan, Hasan Küskün, Mehmet Dündar, M.U. ile A.U. çıkartıldıkları Şişli Nöbetçi 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddinamede sanıklardan Mehmet Uzun’un maçtan önce stadın soyunma odalarına yakın havalandırma mazgallarını demir testere ile kestiği belirtildi. Maçın oynandığı 20 Ocak 1999 tarihinde stada gelen sanıklardan M.U. ve Hasan Küskün’ün soyunma odasının camını taşla kırarak içeriye girdikleri, A.U.nun ise dışarıda gözcü olarak kaldığı ifade edildi. Mehmet Dündar ile Nami Doğan’ın da stadyuma yakın bir benzincide bekledikleri kaydedildi.

İçeri giren iki kişinin yabancı futbolculara ait soyunma odasındaki dört cep telefonu, ikişer walkman ve altın yüzük, beş kol saati, kolye, 75 milyon lirayla 250 Hollanda Guldeni'ni alarak çıktıkları öne sürüldü. A.U.’yu da yanlarına alan iki gencin benzincide bekleyenlerle buluştukları ve çaldıklarını paylaştıkları iddia edildi.

Sanıkların cep telefonlarını Mesut Gödelek’e, yüzükleri Tarık Karaman’a sattığı, altın kolyeyi satması için Şenol Çubuk’a verdikleri belirtildi. Şenol Çubuk’un kolyeyi Nazmi Kemaloğlu’na sattığı aldığı parayı Serdar Uzun’a, Serdar Uzun’un da parayı M.U.’ya verdiği kaydedildi. Diğer sanık Mecit Bayar’ın da alacağına karşılık M.U.’dan cep telefonu satın aldığı iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!