SSK'dan, ‘Ayakta tedavi’ ihalesi

Güncelleme Tarihi:

SSKdan, ‘Ayakta tedavi’ ihalesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu, sigortalıya daha iyi hizmet verilmesi amacıyla ayaktan tedavi hizmetlerini, kurum dışındaki özel sağlık kuruluşlarından ihale yolu ile satın alacaklarını, bu uygulamanın yakında pilot bölge seçilen Ankara, İstanbul ve İzmir'de başlatılacağını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, SSK'nın sunduğu çok iyi ve kaliteli sağlık hizmetleri bulunduğunu, ancak ayaktan tedavi hizmetlerinde mekan ve personel eksikliğinden kaynaklanan ciddi sorunlar yaşandığını kaydetti. Ayaktan tedavi hizmetlerinin dışarıdan satınalınması ile ilgili olarak bir dizi çalışma yapıldığını, SSK Yönetim Kurulu'nun da bu çalışmayı onayladığını anlatan Kılıçdaroğlu, ayaktan tedavi hizmetlerindeki eksikliklerin giderilmesinin zaman aldığını ve kolay olmadığını belirtti.

Tüm bunlara karşın, sigortalılara iyi koşullarda sağlık hizmeti verilmesinin zorunluluk olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, sunları söyledi:

‘‘Bir doktorun 200 hastaya baktığı SSK sağlık tesislerinde (çok iyi hizmet veriyoruz) demek yanlış olur. Hekimin, hastasına belli bir zaman ayırması lazım. Bundan hareketle, ayaktan tedavi hizmetlerinin dışarıda yapılmasına karar verdik. Tasarruf tedbirleri elimizi kolumuz bağlıyor, iş yapmamızı engelliyor. Bu noktada sağlık hizmetini dışarıdan satınalmayı düşündük.’’

Kılıçdaroğlu, kurum dışındaki sağlık kuruluşları ile yapılacak sözleşmede, belli bir mekan genişliği, her hekimin günde en fazla 50 hastaya bakma yükümlülüğü, tedavi fiyatlarının Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği fiyatların yüzde 20 altında olma zorunluluğu ile hizmet satacak kurumun bilgisayar ağında olması hükümlerinin yer alacağını kaydetti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!