SSK onaylamadığı için dört yıl ilik bekledi

Güncelleme Tarihi:

SSK onaylamadığı için dört yıl ilik bekledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2008 00:00

İstanbul’da oturan Hanife Sağlam, ilköğretim okulu son sınıf öğrencisiyken Akut Myobilastik Lösemi (AML) hastalığına yakalandı.

Hastalığı İstanbul Okmeydanı Araştırma Hastanesi’nde takip edilen genç kızın babası Arif Sağlam, 4 yıl boyunca kızının ilk nakli olabilmesi için Antalya’ya sevk edilmesini sağlamaya çalıştı, ancak SSK’lı Sağlam için onay çıkmadı.

Bu sırada Hanife’nin AML olan hastalığı, Kronik Myobilastik Lösemi’ye dönüştü. Sonunda 18 yaşındaki genç kızın Antalya’ya sevk edilmesine karar verildi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ilik nakli için gerekli testleri yapılan Hanife Sağlam’a uyan ilik Almanya’da bulundu. Almanya’dan getirtilen ilik, başarılı geçen bir operasyonla nakledildi. Tedavi sürecinde eğitimini yarım bırakmak zorunda kalan Hanife, iyileştikten sonra okulunu bitirip çocuk gelişimi okumak istediğini söyledi.

İşçi emeklisi olan baba Arif Sağlam ise, "Antalya’ya gelebilmek için bakanlıkla yazışmalar 3 yıl sürdü. Hanife’nin ilik nakli için geç kaldık. Bugün yapılan nakil 4 yıl önce yapılsaydı kızımız daha çabuk ayağa kalkacaktı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!