Spor Toto'dan servet kazandı şimdi ayakkabı boyuyor

Güncelleme Tarihi:

Spor Totodan servet kazandı şimdi ayakkabı boyuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2006 13:13

GÜMÜŞHANE’de ayakkabı boyacılığı yapan 72 yaşındaki Hamit Eryılmaz’ın hayat hikayesini öğrenenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

1977 yılında Spor- Toto’dan 2.5 milyon liralık ikramiye kazanan Hamit Eryılmaz, bu serveti, 1984 yerel seçimlerinde bağımsız belediye başkan adayı olmak için düzenlediği kampanyada harcadı. Başkan seçilemediği gibi tüm parasını harcayan Eryılmaz, şimdi ayakkabı boyayarak geçinmeye çalışıyor. Eryılmaz, “O seçimi kazansaydım bugün belki çok farklı bir konumda olurdum ama, şimdi de mutluyum” dedi.

Hamit Eryılmaz, Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü’nde memur olarak çalışırken, 1977 yılında Spor - Toto’da 13 + 1'i tek başına bilerek 2.5 milyon liralık servetin sahibi oldu. Evli ve 5 çocuk babası olan Eryılmaz, 12 Eylül 1980 darbesi sonrası 1984'te yapılan ilk yerel seçimlerde Gümüşhane Belediye Başkanlığı’na bağımsız olarak adaylığını koydu. Siyaset meraklısı olan Hamit Eryılmaz, Spor - Toto’dan kazandığı serveti bu seçim kampanyasına harcadı ancak, koltuğu ANAP’lı rakibi Yalçın Kurt’a kaptırdı. Hezimete uğrayan Eryılmaz, 1990’da ailesini de alarak İstanbul’a göçetti. 1995’te emekli olan ancak İstanbul’a alışamayan Hamit Eryılmaz, 5 yıl önce eşi 65 yaşındaki Rabia ve oğlu 34 yaşındaki Rıdvan’la tekrar memleketi Gümüşhane’ye döndü. Politika uğruna bir servet harcayan Eryılmaz, emekli maaşı yetmediği için boyacılık yapmaya başladı.

Bir zamanlar başkanlığa aday olduğu Gümüşhane Belediyesi’nin karşısına yerleştirdiği boyacı sandığı ile ayakkabı boyayan Hamit Eryılmaz, ailesi dışında ‘tek dostum’ dediği sokak kedisi Tekir'le ilgilenerek zaman geçiriyor. Her gün boyadığı iki ayakkabının parası ile Tekir’e süt aldığını söyleyen Eryılmaz, “Birkaç ay önce yanıma gelmeye başladı.

Ben de onu çok sevdim. Her gün yanımda uyuyor. Müşteri olmadığı zamanlar da sandığımın üzerinde oynuyor” dedi.
Paranın çok önemli olmadığını uzun süre önce anladığını söyleyen Eryılmaz, “Para bir gün var bir gün sonra yok. Emekli maaşımla kıt kanaat geçiniyorum. Çalışmayı da çok sevdiğimden ayakkabı boyacılığı yapmaya başladım. O seçimi kazansaydım bugün belki çok farklı bir konumda olurdum ama şimdi de mutluyum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!