Spor aleti çocuğun parmağını kopardı

Güncelleme Tarihi:

Spor aleti çocuğun parmağını kopardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2011 10:23

SİVAS’ta evlerinin bulunduğu mahalledeki spor parkına giden 4 yaşındaki Fatma Avlı’nın spor aletine sıkışan parmağı koptu. Kızlarının parmağının spor aletindeki teknik sorundan dolayı koptuğunu öne süren aile, belediyeden şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Abdulvahabigazi Mahallesi’nde oturan Celal-Saadet Avlı çiftinin 3 çocuğunun en küçüğü olan Fatma Avlı, 1 Nisan’da mahalledeki çocuklarla birlikte oynamak için evlerinin yakınında bulunan belediyeye ait spor parkına gitti. Küçük kız buradaki spor aletleri ile oynamaya başladı.

Avlı’nın sağ eli bir anda aletin oturak kısmı ile hareketi sağlayan demir arasına sıkıştı. Fatma Avlı’nın sıkışan elindeki serçe parmağı koptu. Küçük kız parmağının kopan kısmı ile birlikte önce Sivas Numune Hastanesi’ne ardından da Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Burada Fatma Avlı’nın parmağının kopan kısmı yerine dikildi. Ancak, sıkışan kısmı ezildiği için parmak tutmadı. Kızlarının parmağının yarısının tamamen kopmasının parkta bulunan spor aletindeki teknik sorundan kaynaklandığını öne süren aile gittikleri karakolda belediyenin ihmali olduğunu savunarak şikayetçi oldu. Özel bir şirkette işçi olarak çalışan baba Celal Avlı, şunları anlattı:

"Kızım, 1 Nisan’da oyun oynamak için evimizin bulunduğu mahalledeki spor parkına gitmiş. Burada parmağını spor aletine sıkıştırmış. Bu nedenle parmağı koptu. Tüm müdahalelere rağmen kopan parmağı dikilemedi. Olayın ardından ben parka gittim. Belediyeye ait olan spor parkındaki kızımın parmağını koparan aletin arızalı olduğunu gördüm. Spor aletinde bulunan sistemde keçeye benzer bir madde var. O madde aşınmış durumda. Aşındığı içinde oturak ile demir arasındaki mesafe kapanmış. Normal şartlarda aletin oturulan kısmı ile demiri arasında en az 5 santimlik mesafe olması gerekiyor. Diğer parkları da dolaştım. Aynı alet onlarda da var. Ancak o aletlerde oturak ile demir arasında yeteri kadar mesafe var. Kızımın gittiği parkta bulunan spor aletindeki madde aşındığı için bu mesafe kapanmış. Bu nedenle de kızımın parmağı buraya sıkışmış. Bu aletlerin mahalledeki parklara konulması güzel bir şey. Ancak bu aletlerin sık kontrol edilmesi gerekiyor. Burada belediyenin ihmali var. Sonuç olarak benim kızımın parmağı koptu. Kızım artık parmaksız olarak hayatına devam edecek."

Parkta daha önce de benzer kazalar olduğunu ancak, ailelerin şikayetçi olmadığını öne süren Avlı, "Kızımın kopan parmağının hesabını soracağım. Bbelediye hakkında hukuki süreç başlattık. Maddi ve manevi haklarımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.

Olayın ardından belediye görevlilerinin spor aletini tamir ettiğini belirten Avlı, "Keşke bu aleti benim kızımın parmağı kopmadan önce tamir etselerdi. Bu türlü üzücü bir olay yaşanmamış olurdu. Bu aletin tamir edilmesi için birilerinin parmağının kopması mı gerekiyordu?" dedi.

Belediye yetkilileri ise bu tür spor aletlerini 12 yaşından küçük çocukların kullanmaması gerektiğini söyledi. Yetkililer, aletlerin küçük çocuklar ve belli rahatsızlıkları bulunan kişiler tarafından kullanılmaması gerektiğine ilişkin uyarı levhalarının parklarda yer aldığını, bu olayın ardından parktaki spor aletinin tamir edildiğini, ailelerin spor parklarında çocuklarını yalnız bırakmamaları gerektiğini ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!