Sözleşmeli öğretmen başvuruları ne zaman başlıyor? Sözleşmeli öğretmen alımı hangi kadrolara yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli öğretmen başvuruları ne zaman başlıyor Sözleşmeli öğretmen alımı hangi kadrolara yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2020 14:25

Sözleşmeli öğretmen başvurusu için Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği tarihler yaklaşıyor. Toplam 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacak olan bakanlık, alım yapılacak olan kadroları da belirledi. Peki, bakanlığın belirlediği sözleşmeli öğretmen başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte en fazla kadronun sınıf öğretmenliği alanına aktarıldığı sözleşmeli öğretmen alımı kadro bilgileri hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Sözleşmeli öğretmen başvurusu için beklenen sürece giriliyor. Toplam 20 bin öğretmeni istihdam etmeye hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, başvuruları 6-10 Ocak tarihlerinde alacak. Ön başvuruların ardından gözler sözlü sınava çevrilecek. Peki, sözleşmeli öğretmen başvurusu hangi kadrolar için yapılacak? İşte, sözleşmeli öğretmenlik başvurusu hakkında detaylı bilgiler

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

MEB'in internet sitesinden açıklanan 2020 yılı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı takvimine göre 6-10 Ocak'taki ön başvuruların ardından adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 21 Ocak'ta ilan edilecek.

Sözlü sınavlar 5-22 Şubat'ta yapılacak, sonuçlar 25 Şubat'ta açıklanacak. Atama tercihleri 9-13 Mart'ta alınacak, sonuçları ise 18 Mart'ta duyurulacak.

Haberin Devamı

Sözleşmeli öğretmenlik başvurularında, adayların atanacakları alanlara göre, 2018 veya 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) dikkate alınacak. Adayların başvuru yapabilmesi için ilgili türden 50 ve üzerinde puanının olması gerekecek.

Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere başvurular elektronik ortamda "https://ilkatama.meb.gov.tr" internet adresinden alınacak. Başvuru onayları, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacak.

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana başvuruda bulunabilecek.

EN FAZLA KADRO SINIF ÖĞRETMENLİĞİNE

Bakanlığın internet sitesinden sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağı alanlar ve kontenjanların listesi de açıklandı.

Buna göre, en çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 3 bin 7 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 836 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi, bin 731 kontenjanla İngilizce öğretmenliği oldu.


Sözleşmeli öğretmen başvuruları ne zaman başlıyor Sözleşmeli öğretmen alımı hangi kadrolara yapılacak

Sözleşmeli öğretmen başvuruları ne zaman başlıyor Sözleşmeli öğretmen alımı hangi kadrolara yapılacak

BAKMADAN GEÇME!