Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak? İşte yapılan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak İşte yapılan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2018 20:33

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 20 bin sözleşmeli öğretmen pozisyonuna atanmak için başvuruda bulunan adaylar bir süredir 'mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusuna yanıt arıyor. Sözleşmeli öğretmen mülakatları üzerinden günler geçmesi nedeniyle sonuç araştırmaları hız kazandı. Peki, öğretmen alımında son durum ne? Öğretmenlik mülakat sonuçları bu hafta açıklanacak mı?

Haberin Devamı

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları için geri sayım başladı. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı ilanının ardından 5 bin de ücretli öğretmen pozisyonundan alım için ilan açan Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını yakın zamanda açıklayacak. Peki, binlerce kişinin araştırdığı sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merak edilen konuyla ilgili detaylı bilgiler

4 Nisan-8 Mayıs arasında yapılan sözleşmeli öğretmen mülakatlarının sonuçları online sistem üzerinden duyurulacak, adaylar kişisel bilgileriyle aldıkları puanı görüntüleyebilecek. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) okulu elektronik ortamda tercih edebilecek. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. 

Haberin Devamı

MÜLAKAT SONUÇLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, canlı yayınla katıldığı bir programda Liselere Geçiş Sınavı’na ek olarak sözleşmeli öğretmen atamaları hakkında da soruları yanıtladı. Geçtiğimiz aylarda başvurusu tamamlanan 25 bin öğretmenin son durumu hakkında açıklamada bulunan Tekin, mülakatla ilgili incelemelerin devam ettiğini, önümüzdeki hafta sonuçların açıklanmasının beklendiğini açıkladı. Diğer 5 bin aday için ise sürecin mülakat aşamasına geldiğini açıkladı.

 

BAKMADAN GEÇME!