Soytarı dargınlığı bitti

Güncelleme Tarihi:

Soytarı dargınlığı bitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

'Soytarı' sözü yüzünden bir süre önce sert şekilde tartışan Devlet Bakanı Işılay Saygın ile Hülya Avşar, TBMM Başkanı Mustafa Kalemli'nin arabuluculuğuyla barıştı.

Ankara'da hizmete giren ve kadın hastalıklarıyla doğum üzerine hizmet verecek City Hospital'in açılış töreninde Kalemli, sanatçılarla politikacıların arasının açılmaya çalışıldığını belirtti. Kalemli, Saygın ve Işılay'a, ‘‘Türkiye'nin gündemini işgal eden bir konu var. Onlar birbirlerini çok seviyorlar. Bir arabuluculuk yapayım. Biraraya gelin sarılın öpüşün. Bu vesileyle bu mesele de halledilmiş olsun’’ dedi. Bunun üzerine Saygın ve Avşar el sıkışıp, daha sonra da öpüştüler. Ancak açılışın hemen ardından basın mensuplarının soruları, ikilinin hâlâ kendilerini haklı gördüklerini gösterdi. Saygın, ‘‘Halktan yüzlerce mektup geliyor. Benim yanlışım varsa söyleyin, bu konuda ben haklıydım’’ dedi. Saygın'a hâlâ kırgın olduğunu belirten Avşar ise ‘‘Bakan benden yaşça büyük. Ben küçüklüğümü yaptım. Ama hâlâ özür dilemesini bekliyorum. Ayın 9'unda mahkeme sürecek. Ancak barıştan yanayım. Hâlâ fikir değiştirmiş değilim. Çünkü hatayı kabul etmek de büyüklüktür’’ dedi. Avşar çocuğunun kız olması durumunda Zehra, erkek olması durumunda Kaya ismini koyacağını söyleyerek, şöyle konuştu:

‘‘Amerika'da doğum yapmayı düşünüyordum. Şimdi bu fikrimden vazgeçtim. Buradaki bazı okullar Amerikan pasaportu olmayan çocukları okullarına kabul etmiyorlardı. Ama artık 8 yıllık eğitim var. Çocuğumun Türk okullarında da iyi eğitim alacağına inanıyorum.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!